Business & Finance Δευτέρα 11/09/2023, 20:19
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος με ώθηση από τον κλάδο εξόρυξης μετάλλων

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος με ώθηση από τον κλάδο εξόρυξης μετάλλων

Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους ομίλους εξόρυξης μετάλλων να καθοδηγούν τα κέρδη καθώς αυξήθηκαν οι τιμές των περισσότερων βασικών μετάλλων. Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Αυγούστου στις ΗΠΑ που δημοσιοποιούνται τον Αύγουστο αλλά και την απόφαση της ΕΚΤ στη συνεδρίαση της Πέμπτης. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,3%, σε υψηλό εβδομάδας. 

Οι ευρωπαϊκοί όμιλοι εξόρυξης μετάλλων ενισχύθηκαν 2,4% καθώς οι τιμές των περισσότερων βασικών μετάλλων κινήθηκαν ανοδικά στην προοπτική της αυξημένης ζήτησης από τον κορυφαίο καταναλωτή, την Κίνα. 

Τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και τα περισσότερα μέτρα στήριξης από το Πεκίνο ενισχύουν τις ενδείξεις ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη αρχίζει να σταθεροποιείται. «Το γεγονός ότι αποφεύγουμε τον αποπληθωρισμό είναι θετική ένδειξη», ανέφερε ο Chris Beauchamp, αναλυτής της IG Group.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενισχύθηκαν 1,1% καθώς η Morgan Stanley έγινε ιδιαίτερα θετική απέναντι στην κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, αναβαθμίζοντάς την στην κατηγορία “overweight”.

O ιταλικός χρηματιστηριακός δείκτης FTMIB που επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις τράπεζες καθοδήγησε τα κέρδη μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενισχυόμενος 1% μετά την πτώση 1% την προηγούμενη εβδομάδα. Αντίστοιχα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,3%. 

Από τους υπόλοιπους, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,4% στις 15.800,99 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,5% στις 7.278,27 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,75%.

 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News