Business & Finance Δευτέρα 11/09/2023, 17:25
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρά κέρδη με οδηγό την τεχνολογία

Wall Street: Μικρά κέρδη με οδηγό την τεχνολογία

Ανακάμπτουν οι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα, μετά από μια εβδομάδα απωλειών, εν αναμονή της ανακοίνωσης μακροοικονομικών στοιχείων που θα βοηθήσουν τους επενδυτές να προβλέψουν τα επόμενα βήματα της Fed.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,19% στις 34.643 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,35% στις 4.473,6 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 0,61% στις 13.844,56 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών με τη μετοχή της Tesla Inc. να σημειώνει ράλι άνω του 6% καθώς η Morgan Stanley τις αναβάθμισε, υποστηρίζοντας ότι ο υπερυπολογιστής Dojo της εταιρείας μπορεί να αυξήσει την αξία τους έως και κατά 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Qualcomm Inc. σημείωσε άνοδο μετά την επέκταση της συμφωνίας της Apple Inc. με τον κατασκευαστή τσιπ για ημιαγωγούς μόντεμ. Οι επενδυτές αναμένουν, επίσης, για την παρουσίαση των προϊόντων της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone την Τρίτη – με την Apple να επιδιώκει να βγει από την ύφεση των πωλήσεων.

Την Τετάρτη θα ανακοινωθεί τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή και την Πέμπτη ο δείκτη τιμών παραγωγού και τα στοιχεία για την πορεία των λιανικών πωλήσεων τον προηγούμενο μήνα. Τα οικονομικά αυτά δεδομένα θα διαμορφώσουν το τοπίο για το πόσο περισσότερο μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσει η κεντρική Fed για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο της. 

«Αυτή η εβδομάδα είναι πιο πιθανό να είναι καταλήξει στη ρήση ‘τα καλά νέα είναι καλά, τα κακά νέα είναι κακά’», δήλωσε ο Chris Larkin, διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών και επενδύσεων της E*TRADE από τη Morgan Stanley. «Η ικανότητα της αγοράς να ανακάμψει βραχυπρόθεσμα θα μπορούσε να εξαρτηθεί από τον πληθωρισμό αυτής της εβδομάδας, ιδίως από τον ΔΤΚ της Τετάρτης. Αν είναι πιο θερμός από το αναμενόμενο, θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τις ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να γίνει ακόμη πιο γερακίσια και να αυξήσει ξανά τα επιτόκια», είπε.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News