Business & Finance Δευτέρα 11/09/2023, 10:51
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανάκαμψη με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανάκαμψη με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Με άνοδο άνοιξαν σήμερα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει μιας πυκνής από οικονομικές ειδήσεις εβδομάδας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αλλά και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη για την επόμενη κίνηση νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη. Οι traders τιμολογούν κατά 40% την πιθανότητα να αυξήσει κατά 25 μονάδες βάσης το επιτόκιο στο 4%. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 .STOXX κερδίζει 0,89%, αφού είχε χάσει σχεδόν 1% την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών για υψηλότερα επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός δείκτης DAX κερδίζει 0,8% στις 15.866 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κερδίζει 1% στις 7.316 μονάδες και στη Βρετανία ο FTSE ενισχύεται κατά 0,9% στις 7.546,6 μονάδες. 

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 1% και στην Ισπανία ο IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,8%. 

Στις επιμέρους μετοχές, η Covestro σημειώνει άλμα άνω του 3%, αφού η γερμανική εταιρεία χημικών ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) για μια προσέγγιση εξαγοράς.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News