Business & Finance Παρασκευή 8/09/2023, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονικό κλίμα στη Wall Street – Ανησυχίες για την επόμενη κίνηση Fed

Υποτονικό κλίμα στη Wall Street – Ανησυχίες για την επόμενη κίνηση Fed

Υποτονικό είναι το κλίμα στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να οδεύουν προς εβδομαδιαίες απώλειες. Οι επενδυτικοί κύκλοι επιδεικνύουν επιφυλακτικότητα ενόψει της ανακοίνωσης των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό την ερχόμενη εβδομάδα. Τα στοιχεία αυτά με τη σειρά τους θα «ανάψουν» ξανά τις συζητήσεις σχετικά με την επόμενη κίνηση της ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), η οποία συνεδριάζει μέσα στον Σεπτέμβριο.

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones εμφανίζει ανεπαίσθητες απώλειες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει κατά περίπου 0,1%. Ο Nasdaq εμφανίζει ελαφρώς μεγαλύτερη δυναμική με κέρδη 0,2%.

Συνολικά όμως σε επίπεδο εβδομάδας, οι μετοχές καταγράφουν πτωτική πορεία. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones και ο S&P 500 έχουν χάσει περίπου 0,9% και 1,2% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq 1,6%.

Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων ανεργίας, επανέφεραν τις ανησυχίες για νέα αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, αλλά και ότι η Fed έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει στη μάχη εναντίον του πληθωρισμού. Αυτή τη στιγμή, πάντως, οι traders φαίνονται διχασμένοι. Σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι το 55% αυτών ποντάρει σε νέα αύξηση τον Νοέμβριο, έπειτα από παύση στη συνεδρίαση αυτού του μήνα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σε χαμηλό εξαμήνου οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Αυξήθηκε στα 65 δισ. δολάρια το εμπορικό έλλειμμα

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 27 ετών η ζήτηση στεγαστικών δανείων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News