Business & Finance Πέμπτη 7/09/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση του Nasdaq για τέταρτη συνεδρίαση – Φόβος νέων επιτοκιακών αυξήσεων

Wall Street: Πτώση του Nasdaq για τέταρτη συνεδρίαση – Φόβος νέων επιτοκιακών αυξήσεων

Ο Νasdaq υποχώρησε σήμερα για τέταρτη διαδοχική συνεδσρίαση, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για την επιτοκιακή πολιτική της Φέντεραλ Ριζέρβ και για το εάν τελικά οι διαμορφωτές πολιτικής της θα προχωρήσουν σε μία ακόμη αύξηση. 

Ο Nasdaq έκλεισε στις 13.748,83 μονάδες με πτώση 0,89%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,32% στις 4.451,14 μονάδες. Ωστόσο, ο Dow Jones ενισχύθηκε 57,54 μονάδες ή 0,17% κλείνοντας στις 34.500,73 μονάδες. 

«Οι συναλλασσόμενοι ευελπιστούσαν ότι η Fed θα διατηρούσε σταθερή τη νομισματική πολιτική της έως τα τέλη του έτους, όμως τώρα είναι πιθανό να έχουμε μία ή δύο περισσότερες επιτοκιακές αυξήσεις», αναφέρει ο Chris Zaccarelli της Advisor Alliance. 

Η μετοχή της Apple υποχώρησε 2,9% στην είδηση που μετέδωσε το Bloomberg ότι η Κίνα προσπαθεί να διευρύνει την απαγόρευση της χρήσης iPhones σε κρατικές επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες. Οι μετοχές τεχνολογίας και ημιαγωγών σημείωσαν πτώση, με τις Nvidia και Advanced Micro Devices να υποχωρούν 1,7% και 2,5% αντίστοιχα. Η μετοχή της Seagate Technology κατέγραψε πτώση 11%, ενώ των Skyworks Solutions, Qualcomm και Qorvo σημείωσαν απώλειες τουλάχιστον 7%. 

Μία σειρά μακροοικονομικά που ανακοινώθηκαν σήμερα – συμπεριλαμβανομένων των κατώτερων του αναμενομένου στοιχείων για τις αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας – ενέτειναν τους φόβους ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή ωθώντας τελικά την Φέντεραλ Ριζέρβ να ξανασκεφθεί τη διατήρηση των επιτοκίων σε σταθερά επίπεδα. Οι αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 216.000 έναντι 230.000 που είχαν προβλέψει αναλυτές, ενώ το κόστος εργασίας αυξήθηκε περισσότερο του αναμενομένου στο δεύτερο τρίμηνο. 

Παρότι ένα 93% των συναλλασσομένων προεξοφλούν παύση των επιτοκιακών αυξήσεων το Σεπτέμβριο, οι αυξήσεις δεν έχουν ακόμη «φύγει από το τραπέζι». Οι προσδοκίες για μία ακόμη αύξηση το Νοέμβριο έχουν αυξηθεί στο 43%. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News