Business & Finance Πέμπτη 7/09/2023, 20:29
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: 7 ημέρες απωλειών – Η πιο παρατεταμένη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2018

Ευρωπαϊκές μετοχές: 7 ημέρες απωλειών – Η πιο παρατεταμένη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2018

Με πτώση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι κατασκευαστές επεξεργαστών κινήθηκαν καθοδικά, μετά τις αναφορές ότι η Κίνα επεκτείνει τους περιορισμούς στην χρήση iPhone από κυβερνητικούς αξιωματούχους. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,1%, καταγράφοντας πτώση για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση, στο πιο παρατεταμένο καθοδικό σερί από τον Φεβρουάριο του 2018. 

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ημιαγωγών υποχώρησαν στην είδηση ότι η Κίνα επεκτείνει τους υφιστάμενους περιορισμούς στην χρήση των iPhones από κρατικούς αξιωματούχους, λέγοντας στο προσωπικό σε ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες να σταματήσουν να κάνουν χρήση των κινητών της Apple στους χώρους εργασίας. 

Ο προμηθευτής της Apple, STMicroelectronics υποχώρησε 4,1%, ενώ οι μετοχές των BE Semiconductor, Nordic Semiconductor, ASM International, Infineon και ASML υποχώρησαν από 2,6% έως 6,3%. 

Ο ευρύτερος τεχνολογικός τομέας απώλεσε 2% της αξίας του, παρουσιάζοντας την χειρότερη ημερήσια επίδοση σε διάρκεια δύο εβδομάδων. 

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες στον χώρο εξόρυξης μετάλλων απώλεσαν επίσης 2% της αξίας τους, καθώς υποχώρησαν οι τιμές των βασικών μετάλλων, εξαιτίας του ισχυρού δολαρίου και των ανησυχιών για τις προοπτικές της ζήτησης από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Κίνας μειώθηκαν τον Αύγουστο. 

Ο όμιλος πολυτελών ειδών LVMH και η ασφαλιστική εταιρεία Prudential με μεγάλη έκθεση στην κινεζική αγορά υποχώρησαν 1% και 3,2% αντίστοιχα, ασκώντας πιέσεις στο δείκτη STOXX 600. 

Στον αντίποδα, ο κλάδος κοινής ωφελείας και υγείας, που κατατάσσονται στους αμυντικούς τομείς, ενισχύθηκαν 1,4% και 1,2% αντίστοιχα, συμβάλοντας στο να αντισταθμούν οι παραπάνω απώλειες. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News