Business & Finance Πέμπτη 7/09/2023, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πιέσεις στον Nasdaq με βαρίδι την Apple

Wall Street: Πιέσεις στον Nasdaq με βαρίδι την Apple

Αρνητικό είναι το κλίμα σήμερα στη Wall Street με αιχμή το σφυροκόπημα στον τεχνολογικό κλάδο και τη βουτιά στη μετοχή της Apple Inc. λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η απαγόρευση που επέβαλε η Κίνα σε κρατικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιούν το iPhone. Παράλληλα, επιβαρυντικά λειτουργούν και τα νέα στοιχεία που δείχνουν πτώση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, ενισχύοντας το σενάριο διατήρησης των επιτοκίων της Fed σε υψηλά επίπεδα.   

O βιομηχανικός Dow Jones ενισχυεται οριακά στις 34.445 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,65% στις 4.436 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq 100 υποχωρεί κατά 1,4% με τη Apple να επεκτείνει τις διήμερες απώλειές της περίπου στο 7%.

Η Κίνα διέταξε τους αξιωματούχους των κεντρικών κυβερνητικών υπηρεσιών να μην χρησιμοποιούν τα iPhone καθώς και άλλες εισαγόμενες συσκευές υψηλής τεχνολογίας. Η οδηγία είναι το πιο πρόσφατο βήμα στην εκστρατεία του Πεκίνου για τη μείωση της εξάρτησης από την ξένη τεχνολογία και την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Σημειώνεται πως το Πεκίνο για χρόνια περιόριζε την επαγγελματική χρήση iPhones για ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες αλλά τώρα η σύσταση διευρύνεται, αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal. Μετά την είδηση, η μετοχή διέσπασε καθοδικά τον βασικό κινητό μέσο όρο των 100 ημερών. Υποχώρηση καταγράφει και η μετοχή της Boeing Co. μετά την προειδοποίηση των επενδυτών ότι οι παραδόσεις του αεροσκάφους 737 θα είναι στο χαμηλότερο σημείο του στόχου της για φέτος, καθώς μια δυσλειτουργία του προμηθευτή περιορίζει την παραγωγή.

Εν τω μεταξύ, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, σε μια ακόμα ένδειξη της απροθυμίας των επιχειρήσεων να απολύσουν εργαζομένους. Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν κατά 13.000 σε 216.000 την εβδομάδα που έληξε στις 2 Σεπτεμβρίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από όλες τις προβλέψεις σε έρευνα του Bloomberg.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σε χαμηλό εξαμήνου οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News