Business & Finance Τετάρτη 6/09/2023, 20:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε πτώση για έκτη διαδοχική συνεδρίαση

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε πτώση για έκτη διαδοχική συνεδρίαση

Οι ευρωπαϊκές μετοχές διεύρυναν τις απώλειές τους για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας έχει κάμψει την όρεξη για ανάληψη ρίσκου, την ώρα που οι αυξανόμενες ομολογιακές αποδόσεις ασκούν πιέσεις στις μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,6%, αφού όμως στην αρχή της συνεδρίασης άγγιξαν το χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη της μίας εβδομάδας.  

Σε μία περαιτέρω ένδειξη της επιβραδυνόμενης ανάπτυξης, τα στοιχεία στη Γερμανία έδειξαν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν περισσότερο του αναμενομένου τον Ιούλιο.

«Η αγορά εστιάζει στην προοπτική μίας συνεχιζόμενης εξασθένησης των μακροοικονομικών στην Ευρώπη, ακόμη και στην προοπτική ύφεσης τα επόμενα τρίμηνα», αναφέρει ο Thomas McGarrity της RBC Wealth Management.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι μεταξύ των κλάδων που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα, παρουσιάζοντας πτώση 1,5% και αγγίζοντας χαμηλό οκτώ εβδομάδων. 

Ο κλάδος ατομικών και οικιακών αγαθών υποχώρησε 2,2%, ενώ ο κλάδος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σημείωσε πτώση 1%. 

Ο δείκτης FTSE MIB που επηρεάζεται ιδιαίτερα από τον τραπεζικό κλάδο καθοδήγησε τις απώλειες στις ευρωπαϊκές μετοχές, καταγράφοντας πτώση 1,5%. 

Όσο για την εκτεθειμένη στην κινεζική αγορά LVMH, υποχώρησε 3,6% αγγίζοντας χαμηλό οκτώ μηνών, με τον κλάδο πολυτελών ειδών της Ευρώπης να υποχωρεί 3%. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News