Business & Finance Τετάρτη 6/09/2023, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ηπια πτώση με πετρέλαιο και Fed στο επίκεντρο

Wall Street: Ηπια πτώση με πετρέλαιο και Fed στο επίκεντρο

Με μικρή πτώση κινούνται και σήμερα οι δείκτες στη Wall Street εν μέσω οικονομικών στοιχείων που διαμορφώνουν το τοπίο σχετικά με την επόμενη κίνηση νομισματικής πολιτικής της Fed.

O βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,2% και κινείται στις 34.570 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει πτώση 0,5% στις 4.471 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,9% στις 13.895 μονάδες.

Στο αρνητικό κλίμα έχει συντελέσει η αύξηση των τιμών του πετρελαίου μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να επεκτείνει τη μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, ενώ η Ρωσία θα περιορίσει τις εξαγωγές της κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα.

Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον απόψε τη δημοσιοποίηση της Beige Book της Fed, με την επισκόπηση της κεντρικής τράπεζας για την οικονομία των ΗΠΑ ενόψει των πολυαναμενόμενων στοιχείων για τον πληθωρισμό που δημοσιεύονται την επόμενη εβδομάδα και της απόφασης για τα επιτόκια της τράπεζας στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η πρόεδρος της Fed Bank of Boston, Susan Collins, δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να είναι υπομονετικοί καθώς αξιολογούν τα οικονομικά δεδομένα για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους και ότι ενδέχεται να απαιτείται περαιτέρω σύσφιξη, με βάση τις τάσεις που δείχνουν. Οι παρατηρήσεις της Κόλινς, η οποία δεν ψηφίζει για τη νομισματική πολιτική φέτος, υποδηλώνουν ότι θα υποστήριζε τη διατήρηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση των αξιωματούχων της Fed στις 19-20 Σεπτεμβρίου, αντανακλώντας τις προσδοκίες των επενδυτών.

Εν τω μεταξύ, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε τον Ιούλιο λιγότερο απ’ ότι είχαν προβλέψει οι αναλυτές, εξαιτίας κυρίως της αύξησης των εξαγωγών των αυτοκινήτων και των υπηρεσιών. Το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε στα 65 δισεκατομμύρια δολάρια από τα αναθεωρημένα 63,7 δισεκατομμύρια δολάρια τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου την Τετάρτη. Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων έκανε λόγο για έλλειμμα 68 δισ. δολαρίων.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News