Business & Finance Τετάρτη 6/09/2023, 10:55
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νέα πτώση με το βλέμμα στο πετρέλαιο

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νέα πτώση με το βλέμμα στο πετρέλαιο

Νέα πτώση καταγράφουν την Τετάρτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην αγορά πετρελαίου μετά την παράταση από τη πλευρά της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας της μείωσης στην παραγωγή.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,65% με τους περισσότερους δείκτες στο κόκκινο. Τα απωλειών ηγούνται ο χρηματοπιστωτικός και ο τραπεζικός τομέας. Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,2% στις 15.735 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,7% στις 7.205 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί σε ποσοστό 0,78% στις 7.399,5 μονάδες. 

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,16%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,28%. Εξάλλου, με πτώση έκλεισε χθες και η Wall Street, ενώ με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές.

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να επεκτείνει τη μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, ενώ η Ρωσία θα περιορίσει τις εξαγωγές της κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα, οδήγησαν στην εκτίναξη των τιμών του αργού πάνω από τα 90 δολάρια για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, στα απογοητευτικά μάκρο για την υγεία της οικονομίας της Ευρωζώνης ήλθε να προστεθεί η έκθεση για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, οι οποίες υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο. Ειδικότερα, οι εισερχόμενες παραγγελίες υποχώρησαν κατά 11,7% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για πτώση 4% σε δημοσκόπηση του Reuters. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News