Business & Finance Δευτέρα 4/09/2023, 20:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Έχασαν τα κέρδη τους στο τέλος της συνεδρίασης

Ευρωπαϊκές μετοχές: Έχασαν τα κέρδη τους στο τέλος της συνεδρίασης

Οι ευρωπαϊκές μετοχές δεν είχαν κατεύθυνση στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς τα κέρδη που καθοδηγήθηκαν από την αισιοδοξία για τα μέτρα στήριξης της Κίνας έχασαν την αρχική λάμψη τους, παρότι η μετοχή της δανικής φαρμακοβιομηχανίας Novo Nordisk άγγιξε ιστορικό υψηλό. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 παρέμεινε στάσιμος στις 457,96 μονάδες, αφού όμως στην αρχή της συνεδρίασης διαμορφώθηκε κοντά σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων. 

Ο τεχνολογικός κλάδος της Ευρώπης ενισχύθηκε 0,5% καθώς η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας εξοπλισμού ημιαγωγών σημείωσε άνοδο 0,8%. 

Οι όμιλοι εξόρυξης μετάλλων έκλεισαν με άνοδο 0,6% αφού αρχικά ενισχύθηκαν 2%, καθώς τα προθεσμιακά σιδηρομεταλλεύματος επιδόθηκαν σε ράλι εν μέσω αισιοδοξίας για τα μέτρα στήριξης της Κίνας. 

«Ο κινεζικός κατασκευαστικός όμιλος Country Garden εξασφάλισε την έγκριση των πιστωτών της προκειμένου να συνεχίσει τις πληρωμές για κινεζικό ομόλογο, κίνηση που προσφέρει ανάσα στην ίδια την εταιρεία και στον πληγέντα από την κρίση κλάδο ακινήτων», όπως ανέφεραν πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters. 

H βαριά βιομηχανία με έκθεση στην Κίνα ενισχύθηκε 0,1%, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε κέρδη 0,3%. Ωστόσο, ο όμιλος πολυτελών ειδών LVMH υποχώρησε 0,4%, χάνοντας τα αρχικά κέρδη και ασκώντας πιέσεις στο STOXX 600. 

Επίσης, η Novo Nordisk ενισχύθηκε 0,7% αγγίζοντας ενδοσυνεδριακά ιστορικό υψηλό αφότου η δανική φαρμακοβιομηχανία άρχισε την κυκλοφορία του φαρμάκου της Wegovy κατά της παχυσαρκίας στη Βρετανία. Η Novo, με κεφαλαιοποίηση 424,7 δισ.δολάρια, εκθρόνισε τη LVMH και κατέκτησε την Παρασκευή τον τίτλο της εταιρείας με τη μεγαλύτερη αξία στην Ευρώπη. 

Η Wall Street παρέμεινε σήμερα κλειστή λόγω της αργίας Labor Day. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News