Business & Finance Παρασκευή 1/09/2023, 20:26
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Σε άνοδο οι αποδόσεις μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ

Ομόλογα: Σε άνοδο οι αποδόσεις μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ

Ανοδικά κινήθηκαν οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση εν μέσω έντονης μεταβλητότητας, αν και σε εβδομαδιαία βάση σημείωσαν πτώση, καθώς οι συναλλασσόμενοι θεωρούν ότι τα τελευταία μακροοικονομικά υποδηλώνουν ότι οι κεντρικές τράπεζες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού βρίσκονται κοντά στο τέλος του σημερινού κύκλου σύσφιγξης.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε ράλι στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη δημιούργησε περισσότερες του αναμενομένου θέσεις εργασίας τον Αύγουστο. Η ανεργία αυξήθηκε και ο πληθωρισμός των μισθών υποχώρησε οριακά, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες ότι η Fed θα κάνει παύση των επιτοκιακών αυξήσεων αυτό το μήνα. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε 6,1 μονάδες βάσης στο 2,53%, αφού την προηγούμενη συνεδρίαση είχε υποχωρήσει 6,5 μονάδες βάσης. Στη γερμανική διετία, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,98% χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή αφού αρχικά άγγιξε χαμηλό εβδομάδας στον απόηχο των στοιχείων στις ΗΠΑ. 

Τα στοιχεία στις ΗΠΑ ενισχύουν το σενάριο ότι η Fed θα σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων ή ότι θα τερματίσει το σημερινό κύκλο σύσφιγξης, αναφέρει ο Brewin Dolphin, διαχειριστής πλούτου της RBC.

Οικονομολόγοι της Nomura αναφέρουν ότι πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 14 Σεπτεμβρίου, τα πιο σημαντικά στοιχεία που θα καθορίσουν την κίνηση της κεντρικής τράπεζας είναι η έρευνα για τις καταναλωτικές προσδοκίες, που δημοσιοποιούνται την επόμενη Τρίτη. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς «τσίμπησε» στο 3,8%. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News