Business & Finance Παρασκευή 1/09/2023, 17:15
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη με μοχλό την αύξηση της ανεργίας

Wall Street: Κέρδη με μοχλό την αύξηση της ανεργίας

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που ενισχύουν το σενάριο η Fed να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων φέτος προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο ύφεσης.

Ο βιομηχανικός Dow ενισχύεται κατά 0,55% στις 34.949 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,57% στις 4.533 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,39% στις 14.089,5 μονάδες.  

Οι προσλήψεις στις ΗΠΑ ήταν περισσότερες από τις αναμενόμενες τον Αύγουστο, αλλά η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε, προσφέροντας μια μεικτή εικόνα ανθεκτικότητας αλλά και επιβράδυνσης της αγοράς εργασίας. 

Οι μη γεωργικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 187.000 (εποχικά προσαρμοσμένες), πάνω από την εκτίμηση για 170.000, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Εργασίας.

Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε κατά 3,8% από 3,5% τον προηγούμενο μήνα, σημαντικά υψηλότερο από τον Ιούλιο και το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2022. Σημειωτέον ότι οι αναλυτές περίμεναν να μείνει αμετάβλητο. 

Παραλληλα, το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε με πιο ήπιο ρυθμό κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 4,3% σε ετήσια βάση. 

«Τα σημάδια επιβράδυνσης εξακολουθούν να είναι καλά νέα, υπογραμμίζοντας την αισιοδοξία ότι πλησιάζει το τέλος της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής και αυξάνονται οι πιθανότητες η Fed να μειώσει τα επιτόκια το επόμενο έτος, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί», δήλωσε ο Jim Baird, επικεφαλής επενδύσεων στην Plante Moran Financial Advisors.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Bank of America: Η απότομη προσγείωση στις ΗΠΑ απειλεί τη Wall Street

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News