Business & Finance Παρασκευή 1/09/2023, 10:47
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στάση αναμονής και οριακές μεταβολές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στάση αναμονής και οριακές μεταβολές

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν σήμερα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκαν χθες από τη Eurostat, ενώ αναμένουν με ενδιαφέρον την έκθεση για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ σήμερα, προκειμένου να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός τίτλος Stoxx 600 κινείται με οριακές διακυμάνσεις κοντά στο χθεσινό κλείσιμο με τα πρόσημα στους κλάδους να είναι μοιρασμένα, ενώ έκλεισε τον Αύγουστο με απώλειες 2,8%. 

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,05% στις 15.939,5 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,03% στις 7.314,7 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,26% στις 7.458,5 μονάδες. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει οριακή άνοδο 0,05%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,2%.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών υποχωρούν άνω του 1% μετά από την έκθεση του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, στο οποίο αποτυπώνεται επιδείνωση του κλίματος μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς σχεδόν οι μισές δήλωσαν ότι η έλλειψη παραγγελιών εμποδίζει την παραγωγή.

Στον αντίποδα, αισιοδοξία έφεραν στους επενδυτές τα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα οδηγώντας τις ασιατικές αγορές σε μικρά κέρδη, καθώς ο μεταποιητικός δείκτης Caixin PMI ενισχύθηκε στις 51,0 μονάδες τον Αύγουστο από 49,2 μονάδες τον Ιούλιο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αντίρροπες τάσεις εξουδετέρωσαν τα κέρδη των τραπεζών

Eurostat: Στο 5,3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη – Στο 3,4% στην Ελλάδα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News