Business & Finance Πέμπτη 31/08/2023, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ηπια κέρδη με φόντο την αγορά εργασίας και του πληθωρισμού

Wall Street: Ηπια κέρδη με φόντο την αγορά εργασίας και του πληθωρισμού

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για της θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αύριο σε μια προσπάθεια να προβλέψουν την επόμενη κίνηση νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

O βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,21%, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,25%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,47%. Η μετοχή της Salesforce Inc. ενισχύθηκε μετά την πρόβλεψη για έσοδα και κέρδη την τρέχουσα περίοδο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σηματοδοτώντας πρόοδο στην εκστρατεία μείωσης του κόστους και διαψεύδοντας κάποια ανησυχία για την επιβράδυνση των πωλήσεων.

Εξάλλου, νέα ανησυχία στο μέτωπο του πληθωρισμού προκάλεσε η ανακοίνωση του ετήσιου δείκτη τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, του προτιμώμενου δείκτη της Fed για τις υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις, ο ενισχύθηκε κατά 0,2% μηνιαίως και κατά 3,3% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο από 3% τον Ιούνιο, ενώ ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα, επίσης ενισχύθηκε αν και με ασθενέστερο ρυθμό, σκαρφαλώνοντας στο 4,2% από 4,1% τον Ιούνιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Και οι δύο μετρήσεις πάντως ήταν σε ευθυγράμμιση των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Στο μέτωπο της αγοράς εργασίας, μια πρώτη εικόνα έδωσαν σήμερα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που υποχώρησαν σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων την προηγούμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις υποχώρησαν κατά 4.000 στις 228.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ανέμεναν 235.000 αιτήσεις, ενώ οι συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 28.000 στις 1,73 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 19 Αυγούστου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News