Business & Finance Τετάρτη 30/08/2023, 11:14
ΑΓΟΡΕΣ

Επιφυλακτικότητα και μοιρασμένα πρόσημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Επιφυλακτικότητα και μοιρασμένα πρόσημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αντίστοιχη με τις διακυμάνσεις που παρατηρούνται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιβεβαιώνοντας ότι οι επενδυτές εμφανίζονται επί του παρόντος επιφυλακτικοί ως προς την περαιτέρω άνοδο προς το φράγμα των 1.350 μονάδων. Η αγορά έχει συμπληρώσει τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, σημειώνοντας συνολικά κέρδη 1,90%.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.318,24 μονάδες με πτώση μόλις 0,03% και με την αξία των συναλλαγών κοντά στα 9 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,22%.  Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (+1,42%), του ΟΠΑΠ (+1,02%) και της Τιτάν (+0,66%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (-1,47%), της Autohellas (-1,13%), του ΟΛΠ (-0,90%) και της Ελλάκτωρ (-0,82%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+0,86%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών(+0,75%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (-0,94%) και της Τεχνολογίας (-0,37%). 

Την ίδια ώρα, αντίστοιχη επιφυλακτικότητα επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της χθεσινής ισχυρής ανόδου στη Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται μόλις κατά 0,25% με τους περισσότερους δείκτες να κινούνται επιφυλακτικά θετικά, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου εξόρυξης, ακολουθούμενος από τις ασφάλειες. Στον αντίποδα, πτώση καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου κοινής ωφελείας.

Ο γερμανικός δείκτης DAX καταγράφει οριακή άνοδο 0,16% εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρά κέρδη 0,41%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,59%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,6%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει οριακές μεταβολές μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός ενισχύθηκε στο 2,6% τον Αύγουστο από 2,3% τον Ιούλιο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Wall Street: Προβάδισμα στην τεχνολογία – Με κέρδη 1,7% ο Nasdaq

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News