Business & Finance Τρίτη 29/08/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προβάδισμα στην τεχνολογία – Με κέρδη 1,7% ο Nasdaq

Wall Street: Προβάδισμα στην τεχνολογία – Με κέρδη 1,7% ο Nasdaq

Περισσότερο από 1% ενισχύθηκε σήμερα ο κορυφαίος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν δυναμικά στις τεχνολογικές μετοχές στις τελευταίες συνεδριάσεις ενός ιδιαίτερα δύσκολου μήνα για την αγορά. 

Ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,74%, κλείνοντας στις 13.943,76 μονάδες. Με άνοδο 1,45% έκλεισε και ο δείκτης S&P 500 στις 4.497,63 μονάδες, ενώ ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 292,69 μονάδες ή 0,85% στις 34.852,67 μονάδες. 

Το προβάδισμα στις μετοχές τεχνολογίας είχε ο κολοσσός Nvidia που παρουσίασε κέρδη άνω του 4%. Η μετοχή των Meta Platforms, Tesla, Apple και Microsoft κινήθηκε επίσης ανοδικά. Ο κλάδος φαίνεται να βρήκε στήριγμα στην αποκλιμάκωση των ομολογιακών αποδόσεων μετά τα νέα εξασθενημένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική αγορά εργασίας. 

Σε άνοδο 3,8% και η μετοχή της ΑΤ&Τ, καθώς η Citi αναβάθμισε τη μετοχή και εκτιμά ότι ο γίγαντας τηλεπικοινωνιών θα καταφέρει να καταβάλει υψηλό μέρισμα. Η μετοχή του ομίλου λιανικής Best Buy σημείωσε ενδοσυνεδριακά κέρδη 5,6% αφότου ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών. 

Να σημειωθεί ότι η απόδοση του αμερικανικού διετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε περισσότερο από 16 μονάδες βάσης, καθώς το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ ήταν χειρότερο του αναμενομένου. Επίσης, τα ανοίγματα νέων θέσεων εργασίας μειώθηκαν τον Ιούλιο, σε ένα ακόμη σημάδι επιβράδυνσης της οικονομίας. 

«Πιστεύουμε ότι αυτό δίδει ένα καλό λόγο για τους επενδυτές να επιστρέψουν στην αγορά μετοχών» έγραψε ο στρατηγικός αναλυτής της HSBC, Max Kettner. Την τάση ανάληψης κινδύνου ενίσχυσε και η απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ που άνοιξε το δρόμο για διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο που θα επενδύει απευθείας σε bitcoin, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η μετοχή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase κατά 15%. 

O S&P 500 συνέχισε να κινείται ανοδικά για δεύτερο διαδοχική συνεδρίαση, δεδομένου ότι ενισχύθηκε 0,6% στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Nasdaq 0,8% και ο Dow Jones κατά 200 μονάδες βάσης. Ο Νasdaq κινήθηκε ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. 

Με δύο ακόμη συνεδριάσεις να απομένουν έως το τέλος Αυγούστου, ο Dow αναμένεται να κλείσει το μήνα με πτώση 2,8%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq οδεύουν σε απώλειες 2,4% και 3,1% αντίστοιχα. 

 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News