Business & Finance Τρίτη 29/08/2023, 20:21
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Υποχωρούν οι αποδόσεις στα εξασθενημένα στατιστικά

Ομόλογα: Υποχωρούν οι αποδόσεις στα εξασθενημένα στατιστικά

 Σε πτώση γύρισαν οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς τα εξασθενημένα στοιχεία στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ μπορεί τελικά να κάνει παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων. 

Τα ανοίγματα στις αμερικανικές θέσεις εργασίας μειώθηκαν για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο, όμως οι συνθήκες παραμένουν σφιχτές, που σημαίνει ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε 5,5 μονάδες βάσης στο 2,51% αφού σημείωσε άνοδο επί τρεις συναπτές συνεδριάσεις. «Το εάν η Φέντεραλ Ριζέρβ θα προχωρήσει σε νέες επιτοκιακές αξήσεις, αυτό θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες», αναφέρει ο Χένρι Άλεν, αναλυτής της Deutsche Bank. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς περιορίστηκε έξι μονάδες βάσης στο 4,17%, ενώ το κόστος δανεισμού στην ελληνική 10ετία διαμορφώθηκε στο 3,81% με το spread στις 132 μονάδες βάσης. 

Η Γερμανία και η Ισπανία θα δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Τετάρτη, ενώ θα ακολουθήσουν τα αντίστοιχα στοιχεία από Γαλλία, Ιταλία και Ευρωζώνη την Πέμπτη. 

Τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία έδειξαν επιδείνωση για το Σεπτέμβριο, καθώς περιορίζεται η αγοραστική τους δύναμη. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News