Business & Finance Τρίτη 29/08/2023, 16:56
ΑΓΟΡΕΣ

Ηπια άνοδος στη Wall Street – Στάση αναμονής από τους επενδυτές

Ηπια άνοδος στη Wall Street – Στάση αναμονής από τους επενδυτές

Με μικρή άνοδο άνοιξαν οι δείκτες στη Wall Street την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται συγκρατημένοι εν αναμονή σημαντικών στοιχείων για την οικονομία που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,22% και κινείται στις 34.634,5 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,32% στις 4.445 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,31% στις 13.7483 μονάδες.

Στις επιμέρους μετοχές, η Best Buy Co. σημειώνει άλμα 5,5% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων από την εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Αντιθέτως, οι μετοχές της Nio Inc. σημειώνουν βουτιά άνω του 10% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο, με τον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων να καταγράφει διεύρυνση ζημιών και πτώση εσόδων. 

«Η υποχώρηση της αγοράς τον Αύγουστο ήταν δικαιολογημένη, καθώς οι πολλαπλασιαστές επεκτάθηκαν ραγδαία και οι αποδόσεις του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκαν κατακόρυφα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο πληθωρισμός και τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Richard Saperstein, επικεφαλής επενδύσεων στην Treasury Partners στη Νέα Υόρκη. «Δεδομένων των αυξημένων πολλαπλασιαστών, αναμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα από την πιθανή συνέχιση της επιθετικής πολιτικής της Fed που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της οικονομικής δραστηριότητας».

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για πέμπτο μήνα με τον εθνικό δείκτη τιμών να καταγράφει άνοδο 0,7% τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της S&P CoreLogic Case-Shiller. 

Ενώ η αύξηση των επιτοκίων των ενυπόθηκων δανείων έχει ωθήσει ορισμένους επίδοξους αγοραστές κατοικιών στο περιθώριο, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ζήτηση από αποφασισμένους αγοραστές. Οι αυξημένες τιμές ωθούνται από την έλλειψη προσφοράς και το υψηλότερο κόστος δανεισμού, παράγοντες που έχουν καταστήσει αυτή την αγορά κατοικίας την πιο δυσπρόσιτη από το 1984, σύμφωνα με την Black Knight Inc.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News