Business & Finance Τρίτη 29/08/2023, 10:55
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νέα κέρδη εν αναμονή οικονομικών στοιχείων

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νέα κέρδη εν αναμονή οικονομικών στοιχείων

Σκυτάλη στα κέρδη παίρνουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη χθεσινή καλύτερη ημερήσια επίδοση σε επίπεδο μηνός και το θετικό κλείσιμο στη Wall Street.

Tα πρόσφατα μέτρα τόνωσης της οικονομίας στην Κίνα και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό από το Ηνωμένο Βασίλειο ενίσχυσαν τη διάθεση για ανάληψη κινδύνου, ενώ παράλληλα οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια σειρά από οικονομικά στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν περαιτέρω ενδείξεις για την κατεύθυνση που μπορεί να ακολουθήσουν οι κεντρικές τράπεζες ως προς τη νομισματική πολιτική.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,6% με τον κλάδο των εξορύξεων και των επιχειρήσεων λιανικής να ηγούνται των κερδών. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κερδίζει 1,3% μετά την αργία της Δευτέρας, ενισχυμένος από στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων στη Βρετανία επιβραδύνθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν ενός έτους τον Αύγουστο.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,41%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,34%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,49% και ο ισπανικός IBEX 35 κατά 0,4%.

Από τις επιμέρους μετοχές, κέρδη καταγράφει η Telecom Italia SpA, αφού η Ιταλία ενέκρινε διάταγμα που της δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει μερίδιο στην επιχείρηση δικτύου της εταιρείας, ενώ ανοδικά κινείται και η μετοχή του ομίλου διανομής και υπηρεσιών Bunzl Plc μετά την υπερκάλυψη των εκτιμήσεων για τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου.

Παρά την επιστορφή του θετικού μομέντουμ, ο απολογισμός του Αυγούστου είναι αρνητικός, καθώς οι ανησυχίες για υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και η κρίση στην αγορά ακινήτων της Κίνας έχουν εξασθενήσει το κλίμα. 

Τα ερωτήματα εξακολουθούν να παραμένουν σχετικά με την πορεία της πολιτικής της ΕΚΤ, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη από τις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα την Τρίτη, καθώς και τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος – Σε χαμηλό έτους οι προσδοκίες

Wall Street: Η τεχνολογία «σήκωσε» τις μετοχές – Προσπάθεια ανάκτησης κερδών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News