Business & Finance Δευτέρα 28/08/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η τεχνολογία «σήκωσε» τις μετοχές – Προσπάθεια ανάκτησης κερδών

Wall Street: Η τεχνολογία «σήκωσε» τις μετοχές – Προσπάθεια ανάκτησης κερδών

Με άνοδο έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, η οποία προσπάθησε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος μετά από ένα μήνα απωλειών. 

O Dow Jones ενισχύθηκε κατά 213,08 μονάδες ή 0,62% κλείνοντας στις 34.559,98 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,63% στις 4.433,31 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,84% για να τερματίσει στις 13.705,13 μονάδες. Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street έχασαν έδαφος τον Αύγουστο, με τον S&P 500 να υποχωρεί 3,4%, τον Nasdaq κατά 4,5% και τον Dow κατά 2,8%. 

Η Μeta και η Apple κινήθηκαν ανοδικά, ενώ η Nvidia ενισχύθηκε 2%, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές προσπαθούν να ανακάμψουν από τις απώλειες που υπέστησαν στη διαρκεια του Αυγούστου. Ο κλάδος της τεχνολογίας πληροφορικής υποχώρησε 4,6% αυτό το μήνα. 

Εκτός τεχνολογίας, η μετοχή της 3Μ ενισχύθηκε 5% μετά την είδηση ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε διακανονισμών δικαστικών διεκδικήσεων. Η ενέργεια, η βαριά βιομηχανία και το real estate ήταν οι καλύτεροι σε επίδοση κλάδοι του S&P 500 στη σημερινή συνεδρίαση. Γενικότερα, οι 10 από τους 11 κλάδους του S&P 500 κινήθηκαν σε θετικό έδαφος. Μόνο ο κλάδος κοινής ωφελείας υποχώρησε 0,04%.

«Σήμερα υπήρξε μία στροφή προς τις μετοχές τεχνολογίας. Το φετινό ράλι στην τεχνολογία πυροδοτήθηκε μεν από την τεχνητή νοημοσύνη, όμως υπήρξε και ο παράγοντας ποιότητα εντός του συγκεκριμένου κλάδου. Όμως, με βάση τις προοπτικές επιβράδυνσης της οικονομίας, είναι πολύ πιθανόν οι επενδυτές να στραφούν στις κυκλικές μετοχές έναντι των τεχνολογικών εταιρειών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», αναφέρει ο Dylan Kremer, επικεφαλής επενδύσεων στην Certuity. 

Αυτή τη στιγμή, οι συναλλασσόμενοι δίδουν μία πιθανότητα 20% η Fed να αυξήσει ξανά τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το CME Group. Οι επενδυτές περιμένουν επίσης τα στοιχεία για τον δείκτη ατομικής κατανάλωσης της Fed που ανακοινώνονται την Πέμπτη και τα στοιχεία για την απασχόληση Αυγούστου στις ΗΠΑ την Παρασκευή. 

 

 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News