Business & Finance Τετάρτη 23/08/2023, 23:23
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδικά όλοι οι δείκτες με ώθηση από την Nvidia – Στο 1,59% ο Nasdaq

Wall Street: Ανοδικά όλοι οι δείκτες με ώθηση από την Nvidia – Στο 1,59% ο Nasdaq

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με ισχυρή άνοδο τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς οι μετοχές της Nvidia έδωσαν ισχυρή ώθηση εν όψει της ανακοίνωσης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι μια ισχυρή προοπτική από την κατασκευάστρια τσιπ θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ένα περαιτέρω ράλι στις μετοχές τεχνολογίας. 

Οι μετοχές της Nvidia αυξήθηκαν εν όψει της ανακοίνωσης, σημειώνοντας περαιτέρω άνοδο. Η μετοχή της έχει αυξηθεί περισσότερο από 220% για το έτος μέχρι στιγμής.

Προσθέτοντας στην αισιόδοξη διάθεση της Wall Street, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησε από τα υψηλά σχεδόν 16 ετών μετά τα αδύναμα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα από τις ΗΠΑ και την ευρωζώνη.

«Αυτό που προβλημάτισε την αγορά ήταν η επίμονη άνοδος των επιτοκίων στο μακροπρόθεσμο σκέλος», δήλωσε ο Rick Meckler, εταίρος της Cherry Lane Investments, ενός γραφείου οικογενειακών επενδύσεων στο New Vernon του New Jersey.

Η έκθεση και τα σχόλια της Nvidia θα αποτελέσουν κλειδί για την ευρύτερη αγορά, δήλωσε ο Meckler.

«Όχι μόνο τα νούμερά τους, αλλά και αυτά που θα πουν στην τηλεδιάσκεψη για το τι συμβαίνει στην τεχνητή νοημοσύνη θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο κλίμα της αγοράς», είπε.

Η Nvidia είναι μέρος της λεγόμενης ομάδας Magnificent Seven των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης , συμπεριλαμβανομένων της Apple και της Tesla, που έχουν τροφοδοτήσει τα απότομα κέρδη του S&P 500 φέτος, και οι επενδυτές φοβούνται ένα sell off, αν η εταιρεία αποτύχει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ την Παρασκευή στο συνέδριο του Jackson Hole θα εξεταστούν εξονυχιστικά για ενδείξεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο S&P 500 κέρδισε 48,46 μονάδες ή 1,10%, για να κλείσει στις 4.436,01 μονάδες, ενώ ο Nasdaq  κέρδισε 215,16 μονάδες ή 1,59%, στις 13.721,03 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 184,15 μονάδων ή 0,54%, στις 34.472,98 μονάδες.
Σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές σε έρευνα του Reuters, ο S&P 500 θα αποκομίσει μόνο οριακά κέρδη από τώρα μέχρι το τέλος του έτους, μετά την έως τώρα ισχυρή ανοδική κίνησή του. Ο δείκτης προβλεπόταν να κλείσει το έτος στις 4.496 μονάδες.

Οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών Gilead Sciences και Merck & Co ενισχύθηκαν, αφού η ελβετική ανταγωνίστρια Roche δημοσίευσε κατά λάθος θετικά στοιχεία για τη δοκιμή φαρμάκου για τον καρκίνο του πνεύμονα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News