Business & Finance Τρίτη 22/08/2023, 23:25
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με πτώση Dow και S&P 500, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τα επιτόκια

Wall Street: Με πτώση Dow και S&P 500, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τα επιτόκια

Ο Dow και ο S&P 500 έκλεισαν με ήπια πτώση την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν ανήσυχοι ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και καθώς οι μετοχές των τραπεζών υποχώρησαν.

Ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,061%. Οι χρηματοοικονομικές μετοχές αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη τροχοπέδη για τον S&P 500. Η υποβάθμιση από την S&P πολλών περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ επιβάρυνε τις τραπεζικές μετοχές, με τον περιφερειακό τραπεζικό δείκτη KBW και τον τραπεζικό δείκτη S&P 500 να υποχωρούν σημαντικά.

Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να διακρίνουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις προοπτικές των επιτοκίων όταν ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell μιλήσει σε συνάντηση κεντρικών τραπεζιτών την Παρασκευή στο Jackson Hole του Wyoming.

«Τα επιτόκια έχουν υποχωρήσει αρκετά και πάλι, κάτι που βάζει τροχοπέδη στις μετοχές», δήλωσε ο Peter Tuz, πρόεδρος της Chase Investment Counsel στο Charlottesville της Βιρτζίνια.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 16 ετών, λόγω της άποψης ότι η Fed θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το υψηλότερο κόστος δανεισμού μπορεί να επιβραδύνει τις δαπάνες των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.

Ο S&P 500 έχασε 12,22 μονάδες ή 0,28% και έκλεισε στις 4.387,55 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 8,28 μονάδες ή 0,061% στις 13.505,87 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 174,86 μονάδων ή 0,51%, στις 34.288,83 μονάδες.

Οι επενδυτές ανέμεναν επίσης με ανυπομονησία τα αποτελέσματα και τις προβλέψεις της Nvidia που αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το καμπανάκι της Τετάρτης. Η Nvidia εξέπληξε τους επενδυτές με τις ισχυρές προβλέψεις της τον Μάιο, τροφοδοτώντας ένα ράλι στις δικές της και άλλες μετοχές τεχνολογίας εν μέσω ελπίδων για την ανάπτυξη και χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Οι μετοχές της Nvidia έφτασαν νωρίς στο ιστορικό υψηλό των 481,87 δολαρίων, αλλά σημείωσαν πτώση στη διάρκεια της ημέρας.

Wall Street: Με πτώση Dow και S&P 500, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τα επιτόκια-1

Τα πολυκαταστήματα ήταν επίσης μεταξύ των χαμένων της ημέρας. Η Macy’s υποχώρησε αφού η αλυσίδα προειδοποίησε για ισχνή  αγοραστική δαπάνη των καταναλωτών την περίοδο των εκπτώσεων. Οι μετοχές της Kohl’s Corp.και της Nordstrom Inc σημείωσαν επίσης έντονη πτώση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News