Business & Finance Δευτέρα 21/08/2023, 23:27
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε ράλι ο Nasdaq – Άλμα για Nvidia και τεχνολογία

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε σε υψηλό 15 ετών

Wall Street: Σε ράλι ο Nasdaq – Άλμα για Nvidia και τεχνολογία

Ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,56% και ο S&P 500 σημείωσε επίσης άνοδο τη Δευτέρα, με τις μετοχές της Nvidia να σημειώνουν άλμα, καθώς οι επενδυτές ήταν αισιόδοξοι ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου αυτή την εβδομάδα, ενώ και άλλες μετοχές που σχετίζονται με την τεχνολογία έκλεισαν σε θετικό έδαφος.

Ο Dow Jones παρουσίασε μικρή μεταβολή.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε σε υψηλό 15 ετών, καθώς οι επενδυτές έβλεπαν με επιφυλακτικότητα τη συνεδρίαση των κεντρικών τραπεζιτών που θα συνέλθουν την Πέμπτη στο Jackson Hole στο Γουαϊόμινγκ. Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell αναμένεται να μιλήσει την Παρασκευή.

Ο τεχνολογικός κλάδος έδωσε τη μεγαλύτερη ώθηση στον S&P 500 και τον Nasdaq, ενώ και ο δείκτης ημιαγωγών  σημείωσε μεγάλη άνοδο.

Η Nvidia έκλεισε με κέρδη κέρδη μεταξύ των μετοχών ημιαγωγών, καθώς η HSBC αύξησε τον στόχο τιμής για τη μετοχή στα 780 δολάρια, το δεύτερο υψηλότερο στη Wall Street.

Η Nvidia, ένας από τους μεγαλύτερους νικητές στο φετινό ράλι των τεχνολογικών μετοχών ΤΝ, αναμένεται να ανακοινώσει, αργά την Τετάρτη, τριμηνιαία έσοδα υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μετοχή της Nvidia έχει αυξηθεί περισσότερο από 200% για το έτος μέχρι στιγμής, ενώ ο Nasdaq έχει αυξηθεί σχεδόν 30%.

«Η Nvidia θεωρείται η εταιρεία για την τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής της LPL Financial στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας. «Οι στόχοι έχουν ανέβει εντυπωσιακά, οπότε το ερώτημα είναι, μπορούν να αποδώσουν…».

Ταυτόχρονα, είπε, οι επενδυτές ανυπομονούν να ακούσουν τα σχόλια του Powell στο Jackson Hole. Οι ανησυχίες ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έχουν ωθήσει προς τα πάνω τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων και έχουν υποδαυλίσει τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις των υψηλότερων επιτοκίων στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

O S&P 500 κέρδισε 30,06 μονάδες ή 0,69%, για να κλείσει στις 4.399,77 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 206,81 μονάδες ή 1,56%, στις 13.497,59 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 36,97 μονάδων ή 0,11%, στις 34.463,69 μονάδες.

Μεταξύ των μετοχών του Dow που έκλεισαν με πτώση, οι μετοχές της Johnson & Johnson υποχώρησαν αφού ο όμιλος υγειονομικής περίθαλψης δήλωσε ότι αναμένει να διατηρήσει ένα μερίδιο περίπου 9,5% στη νεοαποχωρισθείσα μονάδα καταναλωτικής υγείας, Kenvue.

Οι μετοχές της Goldman Sachs σημείωσαν επίσης πτώση, αφού η τράπεζα δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μέρους της περιουσιακής επιχείρησής της.

Στον τεχνολογικό χώρο, η Palo Alto Networks σημείωσε άνοδο αφού η εταιρεία κυβερνοασφάλειας μετρίασε τις ανησυχίες σχετικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αργά την Παρασκευή με ένα ισχυρό τρίμηνο και μια πρόβλεψη για ετήσιες πωλήσεις πάνω από τις προσδοκίες.

Και η VMware σημείωσε άλμα αφού η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε την εξαγορά της εταιρείας cloud computing από την Broadcom. Η μετοχή της Broadcom σημείωσε επίσης άνοδο.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News