Business & Finance Δευτέρα 21/08/2023, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης από ακόμη μία εβδομαδιαία πτώση

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης από ακόμη μία εβδομαδιαία πτώση

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι δείκτες κατά το άνοιγμα της εβδομάδας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η Wall Street προσπαθεί να ανακάμψει από μία ακόμη εβδομάδα, όπου σημειώθηκε πτώση.

Ο Nasdaq Composite έκλεισε την εβδομάδα με μείωση περίπου 2,6%, υποχωρώντας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο. Εν τω μεταξύ, ο Dow έκλεισε την εβδομάδα χαμηλότερα κατά 2,2%, το χειρότερο σερί του από τον Μάρτιο. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,1%, καταγράφοντας μείωση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, κάτι που δεν είχε συμβεί από τον Φεβρουάριο.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones ξεκίνησε ανοδικά, αλλά αυτή τη στιγμή σημειώνει πτώση κατά 42,28 μονάδες ή 0,11% στις 34.458,75 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 έχει κέρδη κατά 15,19 μονάδες ή 0,35% και φτάνει στις 4.384,15 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 108,62 μονάδες ή 0,81% στις 13.399,46 μονάδες.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές αναμένουν μια ομιλία την Παρασκευή το πρωί από τον πρόεδρο της Federal Reserve, Jerome Powell στο ετήσιο συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η μετοχή της Palo Alto Networks σημείωσε άλμα 14% μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων αργά την Παρασκευή που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ως αποτέλεσμα η μετοχή βρίσκεται σε καλό δρόμο για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο της εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank για αγορές: Τι χάσατε όσο λείπατε για διακοπές

Μεγαλώνει το μέτωπο κατά του δολαρίου – Ποιοι θέλουν να το αντικαταστήσουν

Ο τουρισμός «τεστάρει» την ΕΚΤ – Νέος καταλύτης του πληθωρισμού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News