Business & Finance Παρασκευή 18/08/2023, 16:45
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «κόκκινο» η Wall Street – Βαριές απώλειες για τον Nasdaq

Στο «κόκκινο» η Wall Street – Βαριές απώλειες για τον Nasdaq

Με βουτιά άνοιξαν σήμερα οι δείκτες της Wall Street, διευρύνοντας τις απώλειες της εβδομάδας και εντείνοντας την πτώση του Αυγούστου.

Οι ανησυχίες για παρατεταμένο διάστημα υψηλών επιτοκίων φαίνεται πως επέστρεψαν στα αμερικανικά χρηματιστήρια, «χτυπώντας» ιδίως τις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών.

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,26% ή σχεδόν 89 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,46%. Βαριές απώλειες που πλησιάζουν το 1% σημειώνει ο Nasdaq.

Ο Dow αναμένεται να ολοκληρώσει τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο, καταγράφοντας πτώση 2,6% από τη Δευτέρα. Ο S&P 500 κατευθύνεται προς την τρίτη εβδομάδα διολίσθησης, σημειώνοντας το πρώτο τέτοιο πτωτικό σερί από τον Φεβρουάριο. Ο Nasdaq επίσης οδεύει προς την τρίτη εβδομάδα απωλειών για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο. 

«Τα επιτόκια δεν αυξάνονται για τους σωστούς λόγους κατά την άποψή μου. Τώρα πρόκειται για μία συρροή γεγονότων που συμβαίνουν διεθνώς. Βρισκόμαστε σε επίπεδα, τα οποία δεν έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό. Εάν οι αποδόσεις συνεχίσουν να κινούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξουν κάποια επακόλουθα στις διεθνείς αγορές», δήλωσε στο CNBC ο Guy Adami της επενδυτικής Private Advisor Group.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News