Business & Finance Πέμπτη 17/08/2023, 16:53
ΑΓΟΡΕΣ

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street – Ήπια κέρδη

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street – Ήπια κέρδη

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν οι σημερινές συνεδριάσεις στην Wall Street, έπειτα από δύο ημέρες απωλειών, καθώς ο επενδυτικός κόσμος φαίνεται πως «χώνεψε» αφενός το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων, αφετέρου τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που δημοσιεύθηκαν χθες.

Ο Dow Jones ανεβαίνει κατά περίπου 0,26%, ενώ ο S&P καταγράφει επίσης άνοδο της τάξης του 0,2%. Ο Nasdaq σημειώνει οριακά κέρδη περίπου 0,1%.

Αξιοσημείωτη είναι η κίνηση της μετοχής της Walmart, η οποία καταγράφει απώλειες παρότι ο κολοσσός του λιανεμπορίου ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα και τα κέρδη το β΄τρίμηνο. Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των μεγεθών της σήμερα, η Walmart ανέβασε και το guidance για φέτος, ενώ δήλωσε πως αναμένει ισχυρές επιδόσεις στον τομέα των τροφίμων και τις διαδικτυακές πωλήσεις.

Στα πρακτικά της Fed που δημοσιεύθηκαν χθες φάνηκε πως δεν υπάρχει σαφής κατεύθυνση της τράπεζας για τους επόμενους μήνες. Ορισμένοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι αναδύονται κίνδυνοι για την οικονομία από την υπερβολική αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, ενώ άλλοι προέβαλαν την ανάγκη για αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επενδυτικό κλίμα στη Wall Street επηρεάστηκε επίσης από τα στοιχεία για το επίδομα ανεργίας που δημοσιεύθηκαν πριν από λίγη ώρα. Ειδικότερα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, σε μια ένδειξη της σθεναρής αγοράς εργασίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Πτώση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Διχασμένη η Fed για την ανάγκη περαιτέρω αυξήσεων στα επιτόκια – Ήπια η αντίδραση των αγορών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News