Business & Finance Πέμπτη 17/08/2023, 11:29
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα και προβάδισμα αγοραστών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα και προβάδισμα αγοραστών

Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης, μετά το διστακτικό άνοιγμα στο οποίο επικρατούσαν οι πωλητές, πέρασε σε θετικό πρόσημο και διαμορφώνεται στις 1.284 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,32% με την αξία των συναλλαγών στα 12,5 εκατ. ευρώ. Ο τραεζικός δείκτης κινείται με ήπιες απώλειες 0,17% με όλες τα πρόσημα μοιρασμένα, καθώς οι Eurobank και ΕΤΕ υποχωρούν, ενώ οι Alpha Bank και Πειραιώς σημειώνουν κέρδη. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών, του ΟΤΕ και της Coca Cola HBC, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΑΝΕΚ, της Jumbo, της Τιτάν και της Eurobank.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών.

Τα θετικά νέα πάντως από τους διεθνείς οίκους για τις ελληνικές μετοχές συνεχίζονται, με τη Morgan Stanley να επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι η κορυφαία της τοποθέτηση στο fund της για τις αναδυόμενες αγορές.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά άνοιξαν σήμερα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα πρακτικά της Fed που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,59% και υποχωρεί στις 452,6 μονάδες. Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,5% στις 15.703 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,57% στις 7.220 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,39% στις 7.328,5 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,52%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,4%.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου της Fed για τη διαμόρφωση των επιτοκίων έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιμονή του πληθωρισμού και υπέδειξαν ότι μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω σύσφιγξη, εκτός εάν βελτιωθούν οι συνθήκες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ομόλογα: Σε υψηλό 15ετίας οι αποδόσεις – Τι τραβά τους επενδυτές

Morgan Stanley: Η Ελλάδα κορυφαία επιλογή στις αναδυόμενες αγορές

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News