Business & Finance Τετάρτη 16/08/2023, 23:23
ΑΓΟΡΕΣ

Με ήπια πτώση η Wall Street μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της Fed

Με ήπια πτώση η Wall Street μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της Fed

Η Wall Street έκλεισε χαμηλότερα την Τετάρτη, αφού τα πρακτικά της Federal Reserve έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας στην τελευταία συνεδρίασή τους ήταν διχασμένοι σχετικά με την ανάγκη για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed του Ιουλίου έδειξαν ότι οι περισσότεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στη μάχη κατά του πληθωρισμού, ενισχύοντας την αβεβαιότητα της αγοράς σχετικά με τις προοπτικές των επιτοκίων.

«Συμφωνώ με τους διοικητές ότι δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι ο πληθωρισμός είναι εκεί που τον θέλουμε», δήλωσε ο Peter Tuz, πρόεδρος της Chase Investment Counsel στο Charlottesville της Βιρτζίνια. «Νομίζω ότι οι αγορές θα βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα όσον αφορά το τι θα κάνει η Fed όλο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο».

O S&P 500 έχασε 33,53 μονάδες ή 0,76%, για να κλείσει στις 4.404,33 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 156,42 μονάδες ή 1,15%, στις 13.474,63 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 180,65 μονάδων ή 0,52%, στις 34.765,74 μονάδες.

Οι τραπεζικές μετοχές διεύρυναν τις απώλειες, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί και την Bank of America να ηγείται των απωλειών μεταξύ των μεγαλύτερων τραπεζών.

Με πτώση έκλεισε και η Nvidia μετά από άνοδο στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς δύο ακόμη χρηματιστηριακές εταιρείες αύξησαν τους στόχους τιμών τους για τη μετοχή ενόψει των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του σχεδιαστή τσιπ την επόμενη εβδομάδα.

«Οι επενδυτές αρχίζουν να βλέπουν πιο νηφάλια την ευρύτερη οικονομική εικόνα», δήλωσε ο Mike Reynolds, αντιπρόεδρος επενδυτικής στρατηγικής της Glenmede.

Οι μετοχές έχουν υποφέρει από μια δύσκολη περίοδο τον Αύγουστο, με τον S&P 500 να παραπαίει κοντά σε χαμηλά ενός μήνα, καθώς τα στοιχεία που υπογραμμίζουν τον έντονο πληθωρισμό και την ισχυρή οικονομία ενισχύουν τους φόβους ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αυξημένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ενώ οι επενδυτές αναμένουν σε μεγάλο βαθμό ότι η νομισματική σύσφιξη της Fed πλησιάζει στο τέλος της, οι ανησυχίες παραμένουν, η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια στο τρέχον επίπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News