Business & Finance Τετάρτη 16/08/2023, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση εν αναμονή των πρακτικών της Fed

Wall Street: Πτώση εν αναμονή των πρακτικών της Fed

Με απώλειες άνοιξαν οι σημερινές συνεδριάσεις στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed τον Ιούλιο, όταν και ανέβασε το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών. Παράλληλα, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν σήμερα τα νέα στοιχεία για την αγορά κατοικίας και τη βιομηχανική παραγωγή μεταξύ άλλων. Στο μεταξύ συνεχίζεται το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων, τα οποία έχουν επιβαρύνει τους χρηματιστηριακούς δείκτες από την αρχή του Αυγούστου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τραπεζικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων ονομάτων όπως η JP Morgan, η Wells Fargo και η Bank of America υποχωρούν από χθες, αφότου αναλυτής της Fitch προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν υποβαθμίσεις στην πιστοληπτική τους αξιολόγηση. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Moody’s προχώρησε σε υποβάθμιση 10 τραπεζών, ενώ έβαλε σε λίστα κινδύνου έξι επιπλέον τραπεζικούς κολοσσούς.

Σημειώνεται ότι το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνθηκε σήμερα επίσης εξαιτίας των λιανικών πωλήσεων και της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, τα οποία αναπτύχθηκαν λιγότερο απ’ ό,τι ανέμενε η αγορά.

Λίγο μετά το άνοιγμα των χρηματιστηρίων, ο Dow Jones υποχωρούσε ελαφρώς κατά περίπου 0,1%, ο S&P 500 κατά 0,09% και ο Nasdaq κατέγραφε απώλειες 0,28%. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Fitch: «Καμπανάκι» για υποβαθμίσεις αμερικανικών τραπεζών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News