Business & Finance Δευτέρα 14/08/2023, 23:20
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε θετικό έδαφος οι τρεις βασικοί δείκτες με την Nvidia να οδηγεί τα κέρδη της υψηλής κεφαλαιοποίησης

Wall Street: Σε θετικό έδαφος οι τρεις βασικοί δείκτες με την Nvidia να οδηγεί τα κέρδη της υψηλής κεφαλαιοποίησης

Ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν σε θετικό έδαφος τη Δευτέρα, καθώς οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής τσιπ Nvidia σημείωσαν άλμα μετά από ένα αισιόδοξο υπόμνημα της Morgan Stanley, οδηγώντας άλλες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υψηλότερα, τη στιγμή που οι επενδυτές ανέμεναν τα εταιρικά αποτελέσματα από τις αμερικανικές εταιρείες λιανικής πώλησης.

Η άνοδος της Nvidia ώθησε τον δείκτη πληροφορικής υψηλότερα, καθιστώντας τον ισχυρότερο από τους 11 κλαδικούς δείκτες του S&P 500.

Άλλες μετοχές ανάπτυξης της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως η Alphabet και η Amazon σημείωσαν επίσης κέρδη, όπως και η εταιρεία κατασκευής τσιπ Micron Technology.

O S&P 500 .SPX κέρδισε 25,67 μονάδες ή 0,58%, για να τερματίσει στις 4.489,72 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 143,48 μονάδες ή 1,05%, στις 13.788,33 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 26,23 μονάδων ή 0,074%, στις 35.307,63 μονάδες.

«Είναι η πρώτη ημέρα εδώ και καιρό που η τεχνολογία έχει πραγματικά σημαντική υπεραπόδοση», δήλωσε ο Jay Hatfield, διευθύνων σύμβουλος της Infrastructure Capital Advisors στη Νέα Υόρκη.

«Αυτό είναι ενδεικτικό του γεγονότος ότι έρχεται αυτή η καταπληκτική δημοσίευση για την Nvidia και αυτό θα μπορούσε να στηρίξει αρκετά σημαντικά την αγορά τεχνολογίας».

Η Nvidia, μία από τις πολλές τεχνολογικές εταιρείες που σημειώνουν φέτος ράλι λόγω της αισιοδοξίας για την τεχνητή νοημοσύνη, πρόκειται να ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα.

«Η NVIDIA παραμένει η κορυφαία επιλογή μας, με φόντο τη μαζική μετατόπιση των δαπανών προς την τεχνητή νοημοσύνη και μια αρκετά εξαιρετική ανισορροπία προσφοράς-ζήτησης που θα πρέπει να διατηρηθεί για τα επόμενα τρίμηνα», ανέφεραν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε σημείωμά τους τη Δευτέρα.

Ο Nasdaq και ο S&P 500 υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα μετά τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ που πυροδότησαν τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να διατηρήσει τα αμερικανικά επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Tesla αντιστάθηκε στην ανοδική τάση της συνεδρίασης, σημειώνοντας πτώση αφού η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι μείωσε τις τιμές στην Κίνα για ορισμένες εκδόσεις του Model Y.

Η αγορά αυτή την εβδομάδα θα επικεντρωθεί στα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων αμερικανικών εταιρειών λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των Walmart και Target.

Τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία περιλαμβάνουν τις λιανικές πωλήσεις για τον Ιούλιο που θα διαμορφώσουν τις προσδοκίες για την κατεύθυνση των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι επενδυτές βλέπουν σχεδόν 89% πιθανότητα ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME Group.

Η τελευταία έκθεση της Goldman Sachs ανέφερε ότι η βασική εκτίμησή της είναι ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει το επιτόκιο κεφαλαίων το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Διατηρώντας το κλίμα στην παγκόσμια αγορά, οι επενδυτές παρέμειναν ανήσυχοι για τα προβλήματα στον τομέα ακινήτων της Κίνας, αφού ο κορυφαίος ιδιωτικός κατασκευαστής ακινήτων της χώρας, Country Garden, προσπάθησε να καθυστερήσει την πληρωμή ενός ιδιωτικού ομολόγου για πρώτη φορά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News