Business & Finance Δευτέρα 14/08/2023, 16:38
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονικές κινήσεις στη Wall Street – Πτώση σε S&P και Nasdaq

Υποτονικές κινήσεις στη Wall Street – Πτώση σε S&P και Nasdaq

Με πτώση και υποτονικές κινήσεις ξεκινά η εβδομάδα στα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς ο επενδυτικός κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα στα αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών λιανεμπορίου, καθώς και στους οικονομικούς δείκτες που θα δημοσιευτούν μέσα στην εβδομάδα.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones καταγράφει ήπια πτωτικές τάσεις, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει κατά περίπου 0,2%. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 0,3%, συνεχίζοντας τη διολίσθηση των περασμένων δύο εβδομάδων.

Από την αρχή του έτους, η Wall Street καταγράφει ισχυρά κέρδη. Ωστόσο, η δυναμική επιβραδύνθηκε από τις αρχές Αυγούστου, με τον Nasdaq να καταγράφει για πρώτη φορά φέτος δύο συναπτές εβδομάδες πτώσης.

Σημειώνεται πως το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά τη δημοσίευση των τιμών παραγωγού, οι οποίες «τσίμπησαν» περισσότερο από το προσδοκώμενο. Τα στοιχεία προκάλεσαν ανησυχίες πως η Fed θα κρατήσει υψηλά τα επιτόκια δανεισμού για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα, ανεβάζοντας τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και επιβαρύνοντας τις τεχνολογικές μετοχές.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News