Business & Finance Παρασκευή 11/08/2023, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Οι τιμές παραγωγού μετρίασαν την αισιοδοξία

Wall Street: Οι τιμές παραγωγού μετρίασαν την αισιοδοξία

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται σήμερα στη Wall Street, καθώς νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό ενίσχυσαν τις εικασίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει την πολιτική της αυστηρότερη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο S&P 500 σημειώνει κέρδη, ενώ νωρίτερα κατέγραφε απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στο μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον Μάιο. Ο τεχνολογικός Nasdaq 100 κινείται πτωτικά υπό το βάρος των απωλειών γιγάντων όπως η Tesla Inc. και η Nvidia Corp. 

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow σημειώνει οριακά κέρδη 0,1% στις 35.211,9 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,08% στις 4.472 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,21% στις 13.706,6 μονάδες.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού ανέβηκε τον Ιούλιο, κυρίως λόγω αυξήσεων σε ορισμένες κατηγορίες υπηρεσιών, αναδεικνύοντας την ασταθή φύση της επαναφοράς του πληθωρισμού στο στόχο. Συγκεκριμένα, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, ποσοστό υψηλότερο από την αναθεωρημένη μέτρηση για τον Ιούνιο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση της Wall Street Journal προέβλεπαν άνοδο 0,2%. 

Εν τω μεταξύ, ενώ τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε μόνο μέτρια, η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly δήλωσε σε συνέντευξή της ότι η κεντρική τράπεζα έχει περισσότερη δουλειά να κάνει για να τιθασεύσει τις πιέσεις στις τιμές.

Παράλληλα, στους κινδύνους έρχονται να προστεθούν οι τιμές του πετρελαίου που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News