Business & Finance Πέμπτη 10/08/2023, 10:56
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νέα δυναμική ανόδου

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νέα δυναμική ανόδου

Κέρδη για δεύτερη ημέρα καταγράφουν σήμερα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα και αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Fed.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,53%, έχοντας κλείσει σε υψηλό μίας εβδομάδας στην προηγούμενη συνεδρίαση. Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,81% στις 15.981 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1,3% στις 7.417,5 μονάδες και στη Βρετανία ο FTSE 100 κερδίζει μόλις 0,1%. 

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 1,08% στις 28.555 μονάδες και στην Ισπανία ο IBEX 35 κερδίζει 0,93%. 

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ για τον Ιούλιο θα ανακοινωθεί στις 3.30μ.μ. (ώρα Ελλάδος) και θα επηρεάσει καθοριστικά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζες των ΗΠΑ για το εάν θα συνεχίσει τις επιτοκιακές αυξήσεις, αλλά και για το πόσο διάστημα ακόμα θα τα διατηρεί περιοριστικά επίπεδα.

Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο  και επιτάχυνση στο 3,3% ετησίως από 3% τον Ιούνιο. 

Το ενδιαφέρον συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις από Siemens, Zurich Insurance, Deutsche Telekom και Deliveroo.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς βρέθηκε η Κίνα σε «οικονομικό long Covid»: Το μοτίβο των αυταρχικών καθεστώτων

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε θετικό έδαφος με όχημα την ενέργεια – Πτώση για τον κλάδο ταξιδίων-αναψυχής

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News