Business & Finance Τετάρτη 9/08/2023, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στάση αναμονής για τον πληθωρισμό

Wall Street: Στάση αναμονής για τον πληθωρισμό

Μικρές μεταβολές και ήπια πτώση καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, μετά τη χθεσινές απώλειες που προκάλεσε η υποβάθμιση αμερικανικών τραπεζών από τη Moody’s, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει της αυριανής δημοσίευσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό που θα βοηθήσουν να διαμορφωθεί το τοπίο σχετικά με τα επόμενα βήματα της Fed. Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση του πληθωρισμού στο 3,3% τον Ιούλιο από 3% τον προηγούμενο μήνα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακή πτώση 0,2% στις 35.305,9 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει ήπια πτώση 0,16% στις 4.491,9 μονάδες, ενώ κατά 0,59% υποχωρεί ο τεχνολογικός Nasdaq, που κινείται στις 13.807,6 μονάδες. Η μετοχή της Roblox κατρακυλάει σχεδόν κατά 20% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, τα οποία ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων. Απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές της Wendy’s, παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη της στο β’ τρίμηνο, καθώς τα έσοδά της δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Η πτώση της Τρίτης προκλήθηκε αφού ο οίκος μείωσε κατά μία βαθμίδα τις αξιολογήσεις 10 μικρών και μεσαίων τραπεζών και έθεσε έξι τραπεζικούς κολοσσούς, μεταξύ των οποίων τις Bank of New York Mellon, U.S. Bancorp, State Street και Truist Financial, υπό εξέταση για πιθανή υποβάθμιση. Η Moody’s προειδοποίησε επίσης ότι η πιστωτική ισχύς του τομέα θα δοκιμαστεί πιθανώς από τους κινδύνους χρηματοδότησης και την ασθενέστερη κερδοφορία.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, από τις 443 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα τους, το 78,6% έχει υπερβεί τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv. Μετά από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης στην Wall Street οι αναλυτές αναμένουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Walt Disney.

Τέλος, ανησυχία προκάλεσαν και τα στοιχεία που έδειξαν αποπληθωρισμό 0,3% στην Κίνα 0,3% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την κινεζική εθνική στατιστική υπηρεσία, ενώ τον Ιούνιο είχε καταγραφεί μηδενικός πληθωρισμός.  

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News