Business & Finance Τετάρτη 9/08/2023, 10:54
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Ισχυρή ανάκαμψη με το βλέμμα σε Ιταλία και πληθωρισμό

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση

Ευρωαγορές: Ισχυρή ανάκαμψη με το βλέμμα σε Ιταλία και πληθωρισμό

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση, με τις ιταλικές τράπεζες να ανακάμπτουν από τις σημαντικές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίας καθώς η κυβέρνηση μετρίασε τη στάση της αναφορικά με έναν νέο τραπεζικό φόρο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,91% σε υψηλό μίας εβδομάδας. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,96% στις 15.926 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 1,3% στις 7.363,9 μονάδες και στη Βρετανία ο FTSE ενισχύεται κατά 0,77% στις 7.585,68 μονάδες. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB ανακάμπτει κατά 1,74% και ο ισπανικός IBEX κερδίζει 0,7%. 

Οι τράπεζες στην ευρωζώνη κερδίζουν 1,4% ύστερα από βουτιά κατά 3,5% χθες, καθώς η Ιταλία όρισε πλαφόν στο 0,1% του συνολικού ενεργητικού των τραπεζών για τον νέο φόρο, ύστερα από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση για την επιβολή φόρου 40% στα υπερκέρδη των τραπεζών.

Οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών, όπως των Intesa Sanpaolo, Banco BPM και UniCredit, σημειώνουν άνοδο μεταξύ 1,7% και 2,5%.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με μεικτά πρόσημα μετά την ανησυχία που προκάλεσαν τα στοιχεία που δείχνουν αποπληθωρισμό στην Κίνα. Ειδικότερα, ο δείκτης κατέγραψε πτώση 0,3% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την κινεζική εθνική στατιστική υπηρεσία, ενώ τον Ιούνιο είχε καταγραφεί μηδενικός πληθωρισμός. 

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένονται αύριο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση στο 3,3% τον Ιούλιο από 3% τον προηγούμενο μήνα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Απειλή για την κινεζική οικονομία: Αποπληθωρισμός τον Ιούλιο μετά από 2 χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News