Business & Finance Τρίτη 8/08/2023, 10:55
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στις ευρωαγορές – Βουτιά για τις ιταλικές τράπεζες

Απώλειες στις ευρωαγορές – Βουτιά για τις ιταλικές τράπεζες

Στο κόκκινο κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις ευρωπαϊκές τράπεζες να υφίστανται πιέσεις στον απόηχο της απόφασης της ιταλικής κυβέρνησης για επιβολή φόρου 40% στα υπερκέρδη των τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,3%, ο γερμανικός δείκτης DAX καταγράφει απώλειες 0,36%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,31%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο χάνει 0,27%.

Οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών, όπως της Intesa Sanpaolo και της UniCredit σημείωναν νωρίτερα πτώση άνω του 5%. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,65% ενώ ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημείωνε πτώση 1,8%.

Οι χθεσινές συνεδριάσεις έκλεισαν με ήπια κέρδη μετά την παγκόσμια υποχώρηση της περασμένης εβδομάδας, εν μέσω της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

 Οι ανακοινώσεις για τον δείκτη τιμών καταναλωτή σε Κίνα και ΗΠΑ αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη, αντίστοιχα, με τους αναλυτές να αναμένουν αποκλιμάκωση 0,5% σε ετήσια βάση στην Κίνα, κάτι που θα χαλάρωνε τις πληθωριστικές πιέσεις παγκοσμίως αλλά θα σήμαινε ότι απαιτούνται περισσότερα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης από το Πεκίνο. 

Για τις ΗΠΑ, οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν αύξηση στο 3,3% τον Ιούλιο από 3% τον Ιούνιο, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές αξιωματούχων της Fed που ζητούν νέα αύξηση επιτοκίων και διατήρηση της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής για μεγαλύτερο διάστημα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Φόρος στα υπερκέρδη των τραπεζών

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News