Business & Finance Δευτέρα 7/08/2023, 17:20
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδική αντίδραση μετά τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο

Wall Street: Ανοδική αντίδραση  μετά τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο

Με κέρδη κινούνται οι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα, μετά τη χειρότερη εβδομάδα από τον περασμένο Μάρτιο. Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων και στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 315 μονάδες ή 0,9% στις 35.381 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,18% ή 25 μονάδες στις 13.935,7 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,61% στις 4.505,5 μονάδες. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο Dow υποχώρησε κατά 1,1% και ο S&P 500 κατά 2,3%, τερματίζοντας τρεις συνεχόμενες εβδομάδες κερδών. Μάλιστα, ο S&P και ο Nasdaq κατέγραψαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία ποσοστιαία πτώση τους από την τραπεζική αναταραχή του Μαρτίου.

Τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν την τρέχουσα εβδομάδα θεωρούνται ενδεικτικά της κατάστασης της οικονομίας. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει το 84% των εταιρειών του S&P 500 και περίπου τα τέσσερα πέμπτα εξ αυτών έχουν υπερκεράσει τις εκτιμήσεις σε επίπεδο κερδών.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι της Fed εμφανίζονται εκ νέου υπέρ της διατήρησης της νομισματικής πολιτικής σε περιοριστικά επίπεδα. Ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης, John Williams, θεωρεί ότι η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ πρέπει να παραμείνει περιοριστική για κάποιο χρονικό διάστημα και δήλωσε ότι η μείωση των επιτοκίων μπορεί να δικαιολογηθεί το επόμενο έτος, εάν ο πληθωρισμός επιβραδυνθεί. 

Παράλληλα, το μέλος του δ.σ. της Fed, Michelle Bowman, επανέλαβε την άποψή της ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια προκειμένου να αποκαταστήσει πλήρως τη σταθερότητα των τιμών.

«Υποστήριξα την αύξηση του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων κατά τη συνεδρίασή μας του Ιουλίου και αναμένω ότι θα χρειαστούν πιθανότατα πρόσθετες αυξήσεις για να μειωθεί ο πληθωρισμός στο στόχο της FOMC», δήλωσε.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News