Business & Finance Δευτέρα 7/08/2023, 10:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Μικρές μεταβολές με το βλέμμα σε πληθωρισμό και αποτελέσματα

Οριακές διακυμάνσεις και μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα

Ευρωαγορές: Μικρές μεταβολές με το βλέμμα σε πληθωρισμό και αποτελέσματα

Οριακές διακυμάνσεις και μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, εν μέσω των τελευταίων εταιρικών αποτελεσμάτων και εν αναμονή της ανακοίνωσης στοιχείων για τον πληθωρισμό, του δείκτη τιμών καταναλωτή Κίνας την Τέταρτη και των ΗΠΑ την Πέμπτη.

O Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,13% στις 459,89 μονάδες με τον κλάδο τεχνολογίας να κινείται θετικά και τον κλάδο εξόρυξης να υποχωρεί. Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει μόλις 0,03%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,1% και ο βρετανικός FTSE 100 διολισθαίνει κατά 0,19%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,23% και ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,1%. 

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι η Κίνα θα ανακοινώσει αποπληθωρισμό 0,5%, ο οποίος θα αποδειχθεί θετικός για τις παγκόσμιες πιέσεις στις τιμές, αλλά θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερα μέτρα τόνωσης της οικονομίας της.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, ανακοίνωσε τη Δευτέρα πτώση σχεδόν 38% στα καθαρά κέρδη του β’ τριμήνου, λόγω των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου.

Παράλληλα, σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι μετοχές της Siemens Energy, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Christian Bruch, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία πρέπει να φρενάρει την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέα προϊόντα μετά τις δαπάνες ύψους 2,2 δισ. ευρώ λόγω προβλημάτων στη μονάδα των ανεμογεννητριών της.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News