Business & Finance Δευτέρα 7/08/2023, 10:18
ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Σε υψηλό τετραμήνου οι τιμές – Τα δύο πλήγματα στην αγορά

Πετρέλαιο: Σε υψηλό τετραμήνου οι τιμές – Τα δύο πλήγματα στην αγορά

Σε υψηλό τεσσάρων μηνών αναρριχήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία, αλλά και η παράταση της μειωμένης παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια από τη Σαουδική Αραβία τάραξαν τις αγορές.

Ειδικότερα, μέσα στο Σαββατοκύριακο η Ουκρανία  έπληξε με ένα drone ένα εμπορικό δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ, το οποίο είναι και βασικό κέντρο εμπορίου για το ρωσικό πετρέλαιο στη Μαύρη Θάλασσα.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα, η μεγαλύτερη εξαγωγέας πετρελαίου διεθνώς, η Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει την εθελοντική μείωση της πετρελαιοπαραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω παράταση πέραν του Σεπτεμβρίου.

Η Ρωσία, η οποία είναι δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγέας στον κόσμο, ακολούθησε την πορεία της Σαουδικής Αραβίας και δεσμεύτηκε επίσης να μειώσει τις εξαγωγές κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα τον Σεπτέμβριο.

Ως αποτέλεσμα, το Brent εκτινάχθηκε σήμερα το πρωί στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου. Αυτή την ώρα υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,16% στα 86,1 δολάρια. Αντίστοιχα και το αμερικανικό αργό, αν και υποχωρεί κατά τουλάχιστον 0,15% τώρα, έχει αναρριχηθεί στα 82,68 δολάρια το βαρέλι, επίσης σε υψηλά τετραμήνου περίπου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Μειώνει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 300.000 βαρέλια

Πετρέλαιο: Παρατείνει τη μείωση της παραγωγής η Σαουδική Αραβία – «Φουσκώνουν» οι τιμές

«Προσγειώνονται» τα κέρδη των Big Oil – Τα επόμενα βήματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News