Business & Finance Παρασκευή 4/08/2023, 17:12
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη με ώθηση από την Amazon στη Wall Street – Βελτιωμένο κλίμα

Κέρδη με ώθηση από την Amazon στη Wall Street – Βελτιωμένο κλίμα

Ώθηση έδωσαν στα αμερικανικά χρηματιστήρια τα αποτελέσματα της Amazon και άλλων τεχνολογικών εταιρειών, καθώς και τα νέα στοιχεία για αποσυμπίεση της αγοράς εργασίας. Με σαφώς βελτιωμένο κλίμα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, οπότε ο επενδυτικός κόσμος αξιολογούσε την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον οίκο Fitch, οι συνεδριάσεις της Wall Street άνοιξαν σήμερα με αξιοσημείωτα κέρδη.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,38%, ενώ ο S&P 500 ανεβαίνει κατά περίπου 0,23%. Ο Nasdaq εμφανίζει πιο περιορισμένη άνοδο της τάξης του 0,1%.

Η μετοχή της Amazon συγκεκριμένα εκτινάχθηκε έως και 9% και οδεύει προς τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη από τον περασμένο Νοέμβριο. Τα κέρδη του τεχνολογικού κολοσσού ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ ενθουσίασε τους επενδυτές αναθεωρώντας προς τα επάνω και το guidance. Η επιτυχία της Amazon επισκίασε την Apple, η οποία διολισθαίνει κατά τουλάχιστον 3%, καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερα αποτελέσματα από το προσδοκώμενο κατά το β’ τρίμηνο. 

Επίσης, λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street, το υπουργείο εργασίας ανακοίνωσε πως οι νέες μισθοδοσίες ανήλθαν σε 187.000 έναντι των εκτιμήσεων για 200.000, δηλαδή λιγότερες από τις αναμενόμενες. Ωστόσο ισχυρή ήταν η αύξηση των μισθών και το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε απρόσμενα. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: 187.000 νέες θέσεις εργασίας – Πτώση της ανεργίας στο 3,5%

Apple: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη χάρη στις υπηρεσίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News