Business & Finance Πέμπτη 3/08/2023, 17:46
ΑΓΟΡΕΣ

Συνήλθε από τη διόρθωση το Χρηματιστήριο – Περιορισμένη άνοδος με πτώση τζίρου

Συνήλθε από τη διόρθωση το Χρηματιστήριο – Περιορισμένη άνοδος με πτώση τζίρου

Με ήπια άνοδο έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, πηγαίνοντας κόντρα στο κλίμα των διεθνών χρηματιστηρίων και έχοντας απορροφήσει τις πιέσεις από τη χθεσινή διόρθωση.

Ο γενικός δείκτης ανήλθε στις  1314,31 μονάδες με άνοδο 0,65% και διαφορά 8,46 μονάδων από το χθεσινό κλείσιμο, με τους επενδυτές να έχουν «χωνέψει» την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τη Fitch, η οποία χθες και σήμερα «ταράζει» τα διεθνή χρηματιστήρια. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 84,63 εκατ. ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τα χθεσινά επίπεδα.

Η εικόνα στο ταμπλό ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με χθες, καθώς έδωσε στήριγμα η Μετοχή της Mytilineos με κέρδη 2,26%, αφότου η Morgan Stanley έδωσε σύσταση «buy» και νέα τιμή-στόχο στα 43 ευρώ. Άλμα 2,20% άνω των 13 ευρώ έκανε και η Aegean, ενώ σημαντικά κέρδη άνω του 1,2% κατέγραψε και η ΔΕΗ ενόψει της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων τριμήνου. Στο μεταξύ, καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας ήπια κέρδη σημείωνε και η μετοχή της ΟΤΕ, η οποία έκλεισε με άνοδο 0,28%, αφού το πρωί ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 247,2 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε τελικά με άνοδο 0,69%, με μεγαλύτερα «βαρίδια» τη μετοχή της Ελλάκτωρ και του ΟΠΑΠ.

Αντίστοιχα κέρδη εμφάνισε και ο τραπεζικός δείκτης, με άνοδο 2,6% για τη μετοχή της ΕΤΕ, σχεδόν 1,4% για την Alpha Bank και 0,87% για την Πειραιώς.

Παρά τις πρωινές πιέσεις, οι επενδυτές έδειξαν πάντως διάθεση να διατηρήσουν το ορόσημο των 1.300 μονάδων. Αντιθέτως, φαίνεται να έχει περιοριστεί η διάθεση για να επιτευχθεί το επόμενο σημείο αντίστασης, το οποίο βέβαια «δοκιμάστηκε» την περασμένη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, στο κόκκινο βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφενός λόγω των τριγμών που προκάλεσε η υποβάθμιση Fitch χθες, αφετέρου εξαιτίας της νέας αύξησης επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας, που έφερε το κόστος δανεισμού στη χώρα στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Αυτή την ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση της τάξης του 0,75%. Ο Dax της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 1%, ενώ απώλειες 1,16% σημειώνει ο FTSE MIB του Μιλάνου. Βουτιά σχεδόν 1% κάνει και ο CAC 40 του Παρισιού, ενώ πτωτικά με απώλειες άνω του 0,6% κινείται και ο FTSE 100 του Λονδίνου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΤΕ: Στα 247,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο

Fitch: Υποβάθμισε το αξιόχρεο των ΗΠΑ – Εντονη αντίδραση Yellen

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News