Business & Finance Πέμπτη 3/08/2023, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση για δεύτερη συνεχόμενη μέρα μετά το sell-off της Τετάρτης

Wall Street: Πτώση για δεύτερη συνεχόμενη μέρα μετά το sell-off της Τετάρτης

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά το άνοιγμα την Πέμπτη (3/8) μετά το sell-off της Τετάρτης λόγω της υποβάθμισης του οίκου Fitch στις ΗΠΑ. 

Η Wall Street επεξεργάστηκε επίσης την τελευταία παρτίδα τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων, η οποία σκιαγραφεί μία εικόνα της «υγείας» της αμερικανικής αγοράς.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,44% ή 155 μονάδες στις 35.139 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χάνει 0,33% ή 40 μονάδες στις 13.932 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 0,45% στις 4.493 μονάδες. 

Μέχρι στιγμής, σχεδόν το 67% των εταιρειών του S&P 500 έχει δημοσιεύσει τις τελευταίες τριμηνιαίες εκθέσεις του, με περίπου το 81% να ξεπερνά τις προσδοκίες, σύμφωνα με το FactSet.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ σε AA+ από AAA αργά την Τρίτη, επικαλούμενη «αναμενόμενη δημοσιονομική επιδείνωση» τα επόμενα τρία χρόνια. Ο σύνθετος δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 2%, στη χειρότερη μέρα από τον Φεβρουάριο, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν και οι αποδόσεις των ομολόγων εκτοξεύτηκαν. Ο S&P 500 και Dow Jones Industrial Average έκλεισαν επίσης χαμηλότερα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

Yellen: Εντελώς αδικαιολόγητη η υποβάθμιση από την Fitch

Ο αναλυτής του Fitch πίσω από την υποβάθμιση των ΗΠΑ – και πώς η χώρα μπορεί να ανακτήσει την κορυφαία αξιολόγηση

Wall Street: Σημαντικές απώλειες στους δείκτες, μετά την υποβάθμιση από τον Fitch

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News