Business & Finance Πέμπτη 3/08/2023, 11:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ξανά στο κόκκινο εν αναμονή της BoE

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ξανά στο κόκκινο εν αναμονή της BoE

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με πτώση την Πέμπτη με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα και την επικείμενη απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,97%, υποχωρώντας σε χαμηλό δύο εβδομάδων, με τους περισσότερους τομείς να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές τεχνολογίας ηγούνται των απωλειών, με πτώση 1,8%, ακολουθούμενες από τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι οποίες υποχωρούν κατά 1,4%. Οι τραπεζικές μετοχές αντιστάθηκαν στην τάση και σημειώνουν οριακή άνοδο 0,1%.

Ο Stoxx 600 έκλεισε χθες με πτώση 1,35% στον απόηχο της υποβάθμισης των ΗΠΑ από τη Fitch σε ΑΑ+. 

Σήμερα, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 1,12%, με τη μετοχή της Infineon να υποχωρεί 9% αφού η εταιρία κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων προέβλεψε μείωση στα έσοδα τέταρτου τριμήνου.

Ο γαλλικός CAC 40 χάνει 1,21%,  βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,43%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 1,59% και ο ισπανικός IBEX 35 κινείται με απώλειες 0,74%. 

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια προκειμένου να αντιμετωπίζει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης στο 5,25%.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News