Business & Finance Τρίτη 1/08/2023, 23:23
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος η πρώτη ημέρα του Αυγούστου για S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος η πρώτη ημέρα του Αυγούστου για S&P 500 και Nasdaq

Οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν με πτώση την Τρίτη, την πρώτη ημέρα του παραδοσιακά «νωθρού» Αυγούστου, επηρεασμένοι από τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και των αναμενόμενων ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων εξαμήνου των μεγάλων εταιρειών μέσα στην εβδομάδα.

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν τον Ιούλιο σε ισχυρή βάση, καθώς οι επενδυτές καλωσόρισαν τα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη. Η στήριξη προήλθε επίσης από τις ελπίδες για μια ήπια προσγείωση της οικονομίας, η οποία παρέμεινε ανθεκτική, καθώς ο πληθωρισμός φαίνεται να ελέγχεται μέσω της αύξησης των επιτοκίων.

Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 σημείωσε υψηλό 16 μηνών τη Δευτέρα και απέχει λιγότερο από 5% από το να σπάσει το επίπεδο ρεκόρ που σημείωσε στις 3 Ιανουαρίου 2022.

«Ήταν μια πραγματικά καλή πορεία τον Ιούνιο, τον Ιούλιο. Και όλοι γνωρίζουν ότι ο Αύγουστος είναι ιστορικά ένας αρκετά αδύναμος μήνας», δήλωσε ο Scott Ladner, επικεφαλής επενδύσεων της Horizon Investments. «Οπότε νομίζω ότι οι επενδυτές απλά εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να χαλαρώσουν λίγο».

Η Caterpillar σημείωσε άνοδο, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των κερδών του δεύτερου τριμήνου, αν και προειδοποίησε για διαδοχική πτώση των πωλήσεων και των περιθωρίων κέρδους του τρέχοντος τριμήνου.

Η Uber σημείωσε πτώση, αφού η εταιρεία παροχής υπηρεσιών μετακίνησης με ταξί δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες για τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου.

Η Pfizer υποχώρησε σε μία ασταθή διαπραγμάτευση, αφού τα τριμηνιαία έσοδα της φαρμακοβιομηχανίας ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών κυρίως λόγω της πτώσης των πωλήσεων των προϊόντων COVID-19.

Τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου στις ΗΠΑ αναμένεται τώρα να μειωθούν κατά 5,9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv την Τρίτη, σε σύγκριση με τη μείωση κατά 7,9% που εκτιμήθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η αμερικανική μεταποίηση φάνηκε να έχει σταθεροποιηθεί σε ασθενέστερα επίπεδα τον Ιούλιο, καθώς οι νέες παραγγελίες βελτιώθηκαν σταδιακά, ενώ μια έρευνα έδειξε ότι η εργοστασιακή απασχόληση υποχώρησε σε χαμηλό τριών ετών, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι απολύσεις επιταχύνονται.

Οι μετοχές των εταιρειών ανάπτυξης στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, όπως η Tesla και η Amazon, των οποίων οι αποτιμήσεις πέφτουν όταν αυξάνεται το κόστος δανεισμού, υποχώρησαν καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου σκαρφάλωσε πάνω από το 4%.

Ο S&P 500 έχασε 12,23 μονάδες ή 0,27% και έκλεισε στις 4.576,73 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite έχασε 62,11 μονάδες ή 0,43% στις 14.283,91 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 71,15 μονάδων ή 0,20%, στις 35.630,68 μονάδες.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News