Business & Finance Δευτέρα 31/07/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: 5ος διαδοχικός μήνας κερδών για S&P 500 και Nasdaq τον Ιούλιο

Wall Street: 5ος διαδοχικός μήνας κερδών για S&P 500 και Nasdaq τον Ιούλιο

Χωρίς αξιοσημείωτη μεταβολή κινήθηκαν οι μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, παρότι η Wall Street έκλεισε τον Ιούλιο σε θετικό κλίμα. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 100,24 μονάδες ή 0,8% στις 33.559,53 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,15% κλείνοντας στις 4.588,96 μονάδες και ο Nasdaq τερμάτισε στις 14.346,02 μονάδες με άνοδο 0,21%. 

Οι μετοχές επιδόθηκαν σε ράλι τον Ιούλιο με τον S&P 500 να παρουσιάζει άνοδο 3,1% καταγράφοντας κέρδη για πέμπτο διαδοχικό μήνα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το ανοδικό σερί επτά μηνών που έληξε τον Αύγουστο του 2021. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 4,1% ενισχυόμενος για πέμπτο διαδοχικό μήνα, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2021. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 3,4% τον Ιούλιο. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο δείκτης κατέγραψε ένα ανοδικό σερί 13 ημερών, στην πιο παρατεταμένη περίοδο ανόδου από το 1987. 

Οι Boeing, 3M και Goldman Sachs καθοδήγησαν το δείκτη σε άνοδο αυτό το μήνα με κέρδη μεγαλύτερα από 10% εκάστη. Από την άλλη πλευρά, η Merck & Co και η Verizon έχουν ασκήσει πιέσεις, με την καθεμία να υποχωρεί περισσότερο από 8% τον Ιούλιο. 

Οι επενδυτές έχουν γίνει πολύ πιο αισιόδοξοι το τελευταίο διάστημα προσβλέποντας σε ένα σενάριο ομαλής προσγείωσης, καθώς τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν σταθερή ισχύ για την αγορά εργασίας και αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Την ίδια στιγμή, τα κέρδη δεύτερου τριμήνου παρουσιάζουν μέχρι στιγμής καλύτερη εικόνα απ΄ό,τι αναμενόταν. 

«Τα εταιρικά κέρδη δεν είναι τόσο αρνητικά όσο αναμενόταν και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για την αγορά. Το ράλι αυτού του μηνός έχει εν μέρει να κάνει με την ανθεκτικότητα της οικονομίας και με το γεγονός ότι τα εταιρικά κέρδη δεν έχουν επηρεαστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο ανησυχούσαν οι επενδυτές», αναφέρει ο Κρις Ζακαρέλι της Independent Advisor Alliance. 

Παρότι η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων κοντεύει να φθάσει στο τέλος της, οι επενδυτές περιμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα της Amazon και της Apple, οι οποίες αναμένεται να θέσουν τον τόνο για την υπόλοιπη αγορά. 

Μαζί με τα εταιρικά κέρδη, οι επενδυτές παραμένουν εστιασμένοι και στα στοιχεία για την απασχόληση Ιουλιου στις ΗΠΑ που δημοσιοποιούνται την Παρασκευή. Οικονομολόγοι προβλέπουν οτι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 200.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, λιγότερες από τις 209.000 του Ιουνίου. 

 

 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News