Business & Finance Δευτέρα 31/07/2023, 18:32
ΑΓΟΡΕΣ

Οι μετοχές που έφεραν ξανά τα κέρδη στο ΧΑ 

Οι μετοχές που έφεραν ξανά τα κέρδη στο ΧΑ 

Μοιρασμένα είναι τα πρόσημα στον τραπεζικό δείκτη με την Alpha, την Πειραιώς και την ΕΤΕ  στο κόκκινο, ενώ κέρδη κατέγραψε η Eurobank. Πάντως, τις εξαιρετικές επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών επισημαίνει η Citigroup, προχωρώντας σε αύξηση των τιμών – στόχων.

Η Citi τηρεί πλέον σύσταση buy και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενώ οι νέες τιμές-στόχοι είναι τα 2 ευρώ για τις Alpha Bank και Eurobank από 1,75 ευρώ και 1,70 ευρώ πριν, αντίστοιχα, τα 7,3 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα από 6 ευρώ προηγουμένως, και τα 4 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς από 3 ευρώ πριν. 

Επιπλέον, ο ιαπωνικός οίκος Rating and Investment Information (R&I) αναβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο του Ελληνικού Δημοσίου στην επενδυτική βαθμίδα, BBB- με σταθερές προοπτικές (από ΒΒ+ με σταθερή προοπτική προηγουμένως).

«Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για τα επενδυτικά κεφάλαια της Ιαπωνίας (και συνολικά της ασιατικής αγοράς) προς την ελληνική οικονομία. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η R&I δεν περιλαμβάνεται στους οίκους που αναγνωρίζει η  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , η σημερινή αναβάθμιση αποτελεί προάγγελο των αναβαθμίσεων που αναμένονται το επόμενο διάστημα και από τους λοιπούς αναγνωρισμένους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οίκους αξιολόγησης», επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ σε ανακοίνωσή του.

Στο ταμπλό , ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,12% στις 1.333,86 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.344,55 μονάδων (+0,80%) και 1.335,48 μονάδων (+0,12%). Ο τζίρος ανήλθε στα 120 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,5 εκατ. τεμάχια αξίας 11,97 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,05% στις 3.233,86 μονάδες, ενώ στο -0,32% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 2.191,33 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,75% στις 1.086,81 μονάδες.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 4,44%, με τον FTSE 100 να έχει άνοδο 4,36%. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 7,70%.

Την ίδια ώρα, ήπια κέρδη καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, παρότι ο δομικός πληθωρισμός έμεινε αμετάβλητος, αλλά και επιστροφή στην ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 5,3% τον Ιούλιο από 5,5% τον προηγούμενο μήνα. Επίσης, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,3% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, μετά από συρρίκνωση και στασιμότητα τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αύξηση 17% του τζίρου – στα 6,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους

Eurobank: Αύξηση 56,2% των καθαρών κερδών στο α’ εξάμηνο

​Τρ. Πειραιώς: Ισχυρό προφίλ ρευστότητας – Αύξηση κατά €1,5 δισ. των εξυπηρετούμενων δανείων στο α’ εξάμηνο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News