Business & Finance Δευτέρα 31/07/2023, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Οριακές διακυμάνσεις εν αναμονή μιας πολυάσχολης εβδομάδας οικονομικών αποτελεσμάτων 

Wall Street: Οριακές διακυμάνσεις εν αναμονή μιας πολυάσχολης εβδομάδας οικονομικών αποτελεσμάτων 

Οριακή ανοδική πορεία καταγράφουν οι δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, κατά το άνοιγμα της εβδομάδας. 

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 45,84 μονάδες ή 0,13% και φτάνει τις 35.505,13 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 10,23 μονάδες ή 0,22% στις 4.592,02 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 44,13 μονάδες ή 0,31% και κινείται στις 14.361,40 μονάδες. 

Οι μετοχές σημείωσαν ράλι αυτόν τον μήνα, με τον S&P 500 να αυξάνεται κατά 3% και να βρίσκεται σε πορεία για πέμπτο θετικό μήνα στη σειρά, για πρώτη φορά από το επτάμηνο σερί του που έληξε τον Αύγουστο του 2021. Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κέρδισε 3,9% τον Ιούλιο, όντας επίσης σε καλό δρόμο για τον πέμπτο συνεχόμενο νικηφόρο μήνα.

Τέλος, ο Dow σημείωσε άλμα 3,1%. Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης κατέγραψε ανοδικό σερί 13 ημερών, το μεγαλύτερο σερί κερδών του από το 1987, όπως μεταδίδει το CNBC.

Οι επενδυτές την τελευταία εβδομάδα έχουν γίνει ολοένα και πιο αισιόδοξοι, καθώς τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν συνεχιζόμενη ισχύ στην αγορά εργασίας και μείωση του πληθωρισμού. Τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου των επιχειρήσεων συνεχίζουν επίσης να είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα.

«Μέχρι στιγμής το 55% των εταιρειών που αναφέρουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις, πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο,» δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Goldman Sachs στις ΗΠΑ, David Kostin. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών, αφού ενέκρινε την πολυαναμενόμενη αύξηση κατά ένα τέταρτο της μονάδας. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός… αλλά ούτε και δολάριο – Γιατί το νόμισμα των ΗΠΑ χάνει τη λάμψη του;

Μετοχές Vs ομολόγων: Η μεγαλύτερη επενδυτική μεταστροφή από το ’99

Το δίλημμα που αντιμετωπίζουν ΕΚΤ και Fed με τα επιτόκια

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News