Business & Finance Δευτέρα 31/07/2023, 11:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές απώλειες και στάση αναμονής

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών εν αναμονή της ανακοίνωσης στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές απώλειες και στάση αναμονής

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών εν αναμονή της ανακοίνωσης στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε νωρίτερα πτώση 0,1%, αν και σε μηνιαία βάση οδεύει προς τον δεύτερο συνεχή μήνα με κέρδη.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,17% και στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 0,06%, ενώ στη Βρετανία ο FTSE κινείται με πτώση 0,33%.

Σε επίπεδο περιφερειακών οικονομιών ο ιταλικός MIB κερδίζει 0,09% και στην Ισπανία ο IBEX χάνει 0,3%.

Η μετοχή της Heineken, της δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο βάσει όγκου, σημείωσε πτώση 4,8% αφού η εταιρία αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για την αύξηση των κερδών το 2023. Πτώση 1% σημείωσαν και οι μετοχές των εταιριών ποτοποιίας Diageo και Anheuser-Busch Inbev.

Οι επενδυτές αναμένουν τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη. Η περαιτέρω πτώση από το 5,5% του Ιουνίου θα προσφέρει κάποια ανακούφιση στους υπεύθυνους χάραξης νομισματικής πολιτικής. Η Κριστίν Λαγκάρντ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σηματοδότησε την περασμένη εβδομάδα ότι η τράπεζα είναι «ανοιχτή» σχετικά με το αν θα αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, καθώς ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια χαλάρωσης.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται αυξήσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης όταν συγκληθεί την Πέμπτη για την τελευταία της συνεδρίαση πολιτικής. Θα πρόκειται για τη 14η συνεχόμενη αύξησή της, καθώς ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει υψηλός, έχοντας μειωθεί ελάχιστα στο 7,9% τον Ιούνιο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News