Business & Finance Παρασκευή 28/07/2023, 16:53
ΑΓΟΡΕΣ

Θετικό ξέσπασμα της Wall Street στα στοιχεία του πληθωρισμού

Θετικό ξέσπασμα της Wall Street στα στοιχεία του πληθωρισμού

Προς την τρίτη εβδομάδα ανόδου προσανατολίζεται ο Dow Jones, με τους δείκτες στη Wall Street εν συνόλω να παίρνουν ώθηση από τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών αναγκών, τον οποίο παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), εξαιρώντας το κόστος τροφίμων και ενέργειας αυξήθηκε μόλις 0,2% τον Ιούνιο έναντι του Μαΐου.

Σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 4,1%, καταγράφοντας έτσι τη μικρότερη ενίσχυση από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο βασικός δείκτης ανέβηκε επίσης κατά 0,2% στον μήνα και κατά 3% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2022. Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση από τον Μάριο του 2021.

Οι αμερικανικές αγορές αντέδρασαν θετικά στα νέα στοιχεία, ενισχύοντας το μομέντουμ που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed. Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο από την αγορά, αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% μονάδες βάσης και άφησε ανοιχτό το περιθώριο για την επόμενη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones ανεβαίνει κατά 0,44%, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,8%. Ο Nasdaq κάνει ράλι, παίρνοντας ώθηση από τις εταιρείες παραγωγής ημιαγωγών έπειτα από τα αποτελέσματα της Intel, με άνοδο περίπου 1,5%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Απομακρύνονται από την ύφεση οι ΗΠΑ – Ανάπτυξη 2,4% το β’ τρίμηνο

Η ύφεση στις ΗΠΑ δεν είναι πια τόσο σίγουρη – Επανεξετάζουν οι αναλυτές

Robert Shiller: Το 10ετές ράλι των κατοικιών στις ΗΠΑ τελειώνει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News